Вхід | Реєстрація

Міліціонери затримали миргородських «Боні та Клайда»

Міліціонери затримали миргородських «Боні та Клайда»

Замість зйомочної групи – оперативна; замість роздачі автографів – дача показів слідчому; замість команди режисера «Стоп. Знято» - вирок суду. Реальна історія з майже голлівудським сюжетом розігралась на Полтавщині наприкінці літа 2011 року.

До правоохоронців Миргородського райвідділу впродовж серпня почастішали звернення по допомогу в знаходженні крадіїв. Випадки були різні. Та під час детальнішого спілкування з потерпілими міліціонери знайшли об’єднуючу деталь. Усі опитані пригадували хлопця та дівчину, що заходили саме в день зникнення речей.

Оперативниками ця інформація була взята на озброєння. В ході оперативно-розшуквої роботи до підозрюваних приклеїлось прізвиська Боні та Клайд.

Миргородська парочка, в порівняні із західними, банків не грабувала. Вони навідувалися до продуктових магазинів. Так, в одному з яких хлопець відволікав увагу продавчині, а дівчина в той момент викрала 3 блоки жувальних гумок вартістю 322 гривні.

В місцевому кафе зловмисники забрали з каси гроші в сумі 2300 гривень. Діяли уже за відпрацьованою схемою – коли один відволікає, а інший грабує. Мінялися лише ролями.

«Завітали» спритники й до квартир на перших поверхах, двері до яких не були зачинені. Там забирали все, що потрапляло до рук – сумки, гаманці, барсетки.

Із передпокою квартири пенсіонерки було викрадено пластикову картку одного із банків. Старенька поряд із карткою тримала пін-код. Спільники цим скористалися та зняли гроші - це 1000 гривень, усі заощадження бабусі.

З іншої квартири, аналогічним способом, було викрадено більше 6000 гривень. В цілому майже 10 епізодів крадіжок скоєних молодими людьми.

Працівники міліції оперативно зреагували коли крадії скористалися банківською карткою. Міліціонери домовилися з банком продивилися матеріали з камер спостереження банкоматів. І розпочали кропітку роботу по встановленні осіб, що здійснювали грошові операції того дня.

Увагу правоохоронців привернула 20-річна дівчина. Вона мала 2 судимості, одна з яких була саме за крадіжки. Інша, за ухилення від громадських та виправних робіт, була не погашеною.

Оперативники не помилилися. Як виявилося потім, саме дівчина була ініціатором усіх крадіжок. Спільником її виявився 23-річний коханий хлопець. Молоді люди ніде не працювали, а «заробляти» вирішили у такий спосіб.
Пригоди миргородських Боні та Клайда закінчилися на лаві підсудних. Вину обох доведено. Дівчина за свої організаторські здібності та попередні «досягнення» отримала майже 4 роки ув’язнення. Строк для хлопця складає рік та шість місяців.


Автор: Ірина Костенко, за матеріалами УМВС Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2012, 15:55 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації