Вхід | Реєстрація

Сальто з переворотом

Сальто з переворотом
11 грудня на Молодіжному, поблизу гіпермаркету «Простор», перевернулася маршрутка з пасажирами. ДТП сталася у перший день зимового снігопаду. Мікроавтобус врізався у придорожній стовп та перевернувся набік.
— Аварія трапилася вранці, незважаючи на сніг, видимість на дорозі була нормальна, – коментує співробітник ДАІ Володимир Кравченко. – Вочевидь, водій не налаштувався на зміни погоди і не передбачив таку ситуацію, коли машину понесло.
Кажуть, що водій «поклав» маршрутку на бік і це послабило удар від зіткнення. У салоні було кілька пасажирів, 6-річний хлопчик отримав забиття плеча і струс головного мозку.
Упродовж кількох днів у маршрутках обговорювали саме цю подію. Традиційні коментарі: «Менше ганяти треба!» і «На наших дорогах влітку не поїдеш, а взимку – тим паче». Дехто навіть почав пророкувати, що все недарма, це – попередження.
В УЖКГ зазначають, що міські дороги взимку будуть в порядку. В усякому разі, найнеобхідніше для цього є – 15 одиниць техніки та 2,5 тонни піщано-соляної суміші. Щоправда, і того, й іншого замало: на техніку немає коштів, а суміші закупили б і більше, але це можна зробити згодом, якщо зима і справді буде сніжною.
— Зараз у КАТП організоване цілодобове чергування, якщо погода погіршиться – на дороги вийде техніка, – розповів начальник УЖКГ Олександр Любенко. Почувши таку відповідь, журналісти зраділи тому, що навіть великий снігопад не паралізує транспорт у місті, як це буває традиційно, коли сніг починається ввечері або вночі і лише на ранок машини прибирають вулиці. Але, виявляється, у КАТП щозими запроваджують цілодобове чергування, це не новинка. А шкода, дуже хотілося б змін і, бажано – на краще.

В аварії винен снігопад?
Начальник УЖКГ Олександр Любенко:
— Грішити на те, що не встигли дорогу посипати – неправильно. Той, хто вміє їздити, не перевертається. Хоча у цьому місці, дійсно, міг бути погано посипаний відрізок шляху.

Співробітник ДАІ Володимир Кравченко:
— Маршрутка перевернулася, бо водій не впорався з керуванням. Тут збіг багатьох обставин, зокрема – і погодні умови, і дорога засніжена.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, фото Віктора КРУКА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 грудня 2009, 14:54 | Кременчук | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації