Вхід | Реєстрація

«Приватизація не вічна»

«Приватизація не вічна»

На минулому засіданні ради ветеранів говорили про ціни та порядок отримання земельних ділянок.
Спеціаліст-землевпорядник міської ради Віталій Савенко:
«Щоб отримати земельну ділянку у Кобеляцькій міській раді, потрібно звернутися з заявою і ксерокопією паспорта до земельного відділу. Всі бажаючі можуть це зробити. Узаконення, на жаль, складніша процедура, ніж надання, адже за неї потрібно платити гроші проектній організації, яка оформляє подібні документи. І це не малі гроші. На даний момент у Кобеляках діють чотири проектні організації, які мають ліцензію. Звертаючись до любої проектної організації, потрібно звернути увагу на оформлення договору на виконання робіт. У договорі чітко повинна стояти печатка та підпис керівника проектної організації. Дана технічна документація на посвідчення права власності не повинна виготовлятись більше, ніж півроку.
З цими документами ви направляєтесь до держкомзему для видачі реєстрації державного акту. Ця процедура повинна проводитись протягом п’ятнадцяти днів, і не більше.
Хочу звернути вашу увагу на те, що всі, хто бажає займатися городництвом, звертайтеся до земельного відділу. І якщо буде потреба у виділенні земельної ділянки — ми обов’язково розглянемо це питання на сесії міської ради. Також хочу наголосити на тому, що приватизація не вічна. Рано чи пізно, безоплатна передача землі у власність закінчиться. Наголошую: у кого щось не здано в експлуатацію, у кого є якісь самовільні забудови у дворах — звертайтеся до міської ради для узаконення».
Запитання: Які ціни на землю сьогодні?
Відповідь: Згідно нормативної оцінки, землі для будівництва і обслуговування житлового будинку коштують близько тридцяти гривень за квадратний метр. З кожним роком ціна збільшується.
Запитання: Один чоловік хоче побудуватися. Звертається до міської ради про виділення земельної ділянки. У яку суму йому обійдеться земельна ділянка для забудови власного будинку?
Відповідь: Земля надається безкоштовно. А сама технічна сторона, виготовлення технічної документації, платна. У кожній проектній організації ціни коливаються від півтори тисячі до п’яти.
Запитання: Який мікрорайон зараз освоюється?
Відповідь: Ведмедівка і Валявський садок. Там зараз можливо виділити земельні ділянки молодим сім’ям.
Запитання: А скільки людей до вас звернулося по цьому питанню?
Відповідь: Минулого року п’ятеро. Цього року — лише двоє. Якби зверталося більше людей, то була б потреба у відведенні ще якогось масиву. А так, потреби в цьому зараз немає.
Запитання: Наскільки виросла ціна на право забудови у порівнянні з 1996 роком?
Відповідь: Звичайно, вартість дуже виросла. Тоді оформити земельну ділянку коштувало 40 гривень. Зараз вона коштує близько 2-3 тисяч гривень.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2012, 14:32 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації