Вхід | Реєстрація

Студент допоміг міліціонерам затримати «крадіїв-гастролерів»

Студент допоміг міліціонерам затримати «крадіїв-гастролерів»

Нещодавно працівники Київського райвідділу міліції Полтави затримали групу квартирних крадіїв, які прибули у наше місто з іншого регіону України та за декілька днів обібрали шість квартир полтавців.

«Гастролерами» виявились троє громадян однієї із держав колишнього Радянського Союзу, які протягом останніх років постійно проживали в Одесі. Прибувши в Полтаву та освоївшись, вони поїхали до одного із райцентрів нашої області, винайняли там будинок і звідти робили виїзди "на справу" до обласного центру.

Працювали молодики швидко та злагоджено. На те, щоб проникнути у приміщення, забрати звідти усе цінне та зникнути, крадії витрачали всього декілька хвилин. За перший день подібної «роботи» у місті, коли зловмисники, за їхніми словами, лише «пристрілювались», вони обікрали дві квартири. Наступного дня обчистили ще три квартири і пішли до четвертої. Однак, на цьому свою злочинну діяльність молодикам довелося припинити.

Оперативники Київського райвідділу міліції Полтави, уже йшли, як кажуть, по сліду зловмисників. Та суттєво допоміг їх затримати випадок та небайдужість одного із мешканців нашого міста.

«Зателефонував молодий хлопець та повідомив про те, що в дверне вічко побачив двох чоловіків, які намагаються проникнути в сусідню квартиру, - розповідає оперативний черговий Київського РВ майор міліції Віктор Костін, який у той день був на чергуванні. – Слідчо-оперативна група та працівники карного розшуку в цей час працювали на місці скоєння попередньої крадіжки. Я розумів, що рахунок іде не на хвилини, а на секунди. Попередивши хлопця, щоб він у жодному разі не робив ніяких дій, які б могли злякати злодіїв та примусити їх втікати, я терміново направив на місце події оперативних працівників та всі наявні на той час сили».

Працівники карного розшуку Київського райвідділу міліції, які першими прибули до будинку, відразу помітили одного із злодіїв, який чатував біля під’їзду та повинен був попередити своїх товаришів про небезпеку. Затримавши його, оперативники у під’їзді зупинили та затримали і двох його  співучасників, які вже зі «здобиччю» вийшли із квартири.

Перебуваючи в райвідділі, злодії розповіли оперативникам про обставини скоєння крадіжок, а хлопець, який зателефонував у міліцію, поділився своїми відчуттями від пережитого.

«Коли я почув незрозумілі звуки на сходинковій площадці і подивився у дверне вічко, - говорить Віктор Озерний, студент Полтавського національного технічного університету, -  то побачив, що невідомий чоловік чимось заліплює вічка на дверях сусідніх квартир. Закрили  вічко і нашої квартири. У цей час хтось почав спускатись сходами із верхніх поверхів. Почувши ці кроки, невідомі чоловіки швидко познімали «заліпки» з вічок та вийшли на вулицю. Через хвилину вони повернулись, знову позакривали вічка та почали ламати замки на сусідніх дверях. Саме тоді я зрозумів, що це злодії».

На слова вдячності від працівників райвідділу, хлопець ніяковіє та говорить, що на його місці, так зробив би кожен. Однак, досвід роботи правоохоронних органів дуже часто свідчить про інше.

Начальник УМВС України у Полтавській області генерал-майор міліції Едуард Федосов особисто подякував молодому полтавцю за свідому позицію та в присутності керівного складу органів внутрішніх справ Полтавщини заохотив його та працівників Київського райвідділу міліції грошовою винагородою.

Подякувавши молодому хлопцеві за допомогу органам внутрішніх справ, начальник УМВС поставив його у приклад свідомого ставлення до виконання своїх громадянських обов’язків та запропонував у майбутньому, після закінчення університету, поповнити ряди правоохоронців Полтавщини.


Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ УМВС Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня 2012, 15:25 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації