Вхід | Реєстрація

Де можна отримати закордонний паспорт?

Де можна отримати закордонний паспорт?

На черговій раді ветеранів говорили про порядок отримання домової книги та закордонних паспортів.
Завідувач Кобеляцького сектору ДМС України в Полтавській області Юлія Котенко.
Запитання. Як можна отримати домову книгу?
Відповідь. Згідно вимог законодавства, домова книга не вважається документом. Та ми їх як видавали, так і видаємо. Вона видається на підставі приватизації квартири або новозбудованого будинку. Якщо при договорі купівлі-продажу домова книга загублена, протягом двох тижнів відбудеться перевірка. Власник повинен написати заяву, де повинен пояснити, ким втрачена книга і так далі. Тоді виготовляється домова книга.


Запитання. А які документи потрібні для отримання домової книги на новозбудований будинок?
Відповідь. Свідоцтво на право власності та технічний паспорт. Людина повинна придбати домову книжку і прийти до нас. Якщо потрібна прописка, то складає документи на прописку. Далі видається домова книжка.


Запитання. Коли людина помирає, її обов’язково виписують із домової книги?
Відповідь. Так, обов’язково потрібно виписувати.


Запитання. Сплата аліментів на дитину відбувається до 18 років?
Відповідь. Питанням сплати аліментів займається виконавча служба. Ми займаємося лише розшуком людей, котрі не сплачують аліменти. Виконавча служба подає на суд, а суд оголошує в розшук. Сплата аліментів іде до того часу, поки дитина навчається.


Запитання. Проїздний документ для дітей у вас оформляється?
Відповідь. Дитині до 18 років оформляється у нас.


Запитання. Що потрібно для того, щоб відновити паспорт?
Відповідь. Перш за все, потрібно написати заяву про втрату паспорта до Кобеляцького райвідділу. Далі прийдіть до нас з домовою книжкою і заповніть бланк. Якщо є свідоцтво про народження або одруження — візьміть його з собою.


Запитання. Закордонний паспорт де можна оформити?
Відповідь. Закордонний паспорт з 18 років оформляється у Полтаві. Потрібно взяти з собою лише паспорт та ідентифікаційний код. Фотографують там на місці. Вартість закордонного паспорта 600 гривень, а терміновий 1200 гривень. Терміновий виготовляється протягом десяти днів, а звичайний закордонний паспорт виготовляється дещо більше місяця.


Запитання. На якій правовій основі виїжджають наші громадяни на заробітки за кордон?
Відповідь. Ці люди виїжджають за паспортами. Є такі люди, що оформляються. Для цього є спеціальні фірми, які оформляють на роботу. Та 90 відсотків людей виїжджають і залишаються за кордоном незаконно.


Запитання. Чому в селах немає бланків на приписку і виписку? Треба їхати в Кобеляки, а потім з бланками повертатись у село.
Відповідь. Тому що бланки потрібно брати за свої гроші. А сільські ради цього робити не хочуть. Хоча все залежить від паспортиста.


Запитання. А коли потрібно міняти фотографію у паспорті?
Відповідь. Фото в паспорті потрібно змінювати у 25 і 45 років в обов’язковому порядку протягом місяця.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2012, 11:53 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації