Вхід | Реєстрація

Затримали «дачників-металістів»

Затримали «дачників-металістів»

Днями в одному з дачних кооперативів Крюківського району Кременчука були затримані три молодика, які займалися саме викраденням металу у громадян. Для реалізації своїх злочинних замислів молодики навіть придбали легковий автомобіль. Та одного разу їх кримінальної діяльності настав кінець..

Оскільки своїми промислами вони займалися в обідню пору – їх швидко помітили дачники та повідомили голові цього кооперативу. У свою чергу, голова швидко зателефонував до  працівників Кременчуцького міжрайонного відділу Управління Державної служби охорони. Чоловік попросив правоохоронців відреагувати та протидіяти правопорушникам.

До приїзду групи затримання, яка саме в цей час працювали по тривозі в іншому місці, на місце виїхав особисто заступник командира батальйону міліції Кременчуцького міжрайонного відділу УДСО майор міліції Олександр Оловаренко. Зорієнтувавшись на місці, міліціонер почав діяти.

При підтримці громадськості, він заблокував виїзд правопорушникам та разом з громадянами затримав крадіїв, коли ті намагалися втекти.

При огляді транспортного засобу неозброєним оком було видно, що той був спеціально обладнаний для вивезення металу.

Задні сидіння були відсутні, а в багажнику зроблена спеціальна ніша для перевезення довгих труб та громіздких речей.

Затриманих трьох «любителів» чужого металу згодом доставили до Крюківського райвідділу міліції. Крадіями виявилися непрацюючі мешканці міста Кременчука віком від 24-рьох до 26-ти років. Один із затриманих раніше уже був засудженим.

Це була спеціалізована злагоджена група шукачів металу. Вони крали з дачних ділянок металеві вироби, знімали двері“, – зауважив майор міліції Олександр Оловаренко.

Наразі награбоване у зловмисників вилучено та повернуто людям. За ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка вчинена повторно або за попередньою змовою осіб) стосовно молодиків вирішується питання про порушення кримінальної справи.

За посягання на чуже майно їм загрожує арешт на строк від трьох до шести місяців або позбавлення волі строком до п’яти років.


Автор: Аліна Балагура, прес-офіцер УДСО при УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 квітня 2012, 13:46 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації