Вхід | Реєстрація

На засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС вирішували як запобігти лісовим пожежам

З початку року через необережне поводження з вогнем виникло 4 пожежі в лісових масивах Козельщинського, Кобеляцького та Кременчуцького районів. Вогнем знищено лісову підстилку на  площі  0,81 га. Також зареєстровано 117 випадків пожеж сухої трави на площі 231,4715 га. На жаль, не обійшлося і без нещасних випадків. Під час спалювання сухої трави отримали опіки троє осіб, з них трирічна дитина, та дві людини загинули.

Як зберегти ліси Полтавщини від нищівних пожеж у пожежонебезпечний період обговорювали на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке провів заступник голови облдержадміністрації Борис Галушко.

З метою проведення цілодобового моніторингу за станом пожежної безпеки в лісах підготовлено 10 спостережних веж, 11 спостережних пунктів, встановлено 6 камер відеоспостереження, що значно покращує оперативність дій по ліквідації лісових пожеж та у разі необхідності виявляє винуватців підпалів. Лісівники обіцяють в поточному році встановити ще 2 такі системи.

За допомогою камер спостереження у сонячну погоду можна «проглядати» територію у радіусі 30-40 км. Раніше таку роботу виконували люди, які чергували на вишці. Також за допомогою камер та супутникової навігації можна точно визначити місцезнаходження пожежі.

На думку голови комісії – заступника голови облдержадміністрації Бориса Галушка,  людей потрібно попереджати про те, що за ними стежать в лісі. Такі попередження застережуть багатьох людей від протиправних дій.
Головний лісничий обласного управління лісового та мисливського господарства Олексій Тетянко повідомив, що лісогосподарські підприємства організували роботу 8 спеціалізованих лісових пожежних станцій, у складі яких утримується 36 пожежних автомобілів, 4 пожежні модулі, 3 катери.
Для забезпечення потреб пожежогасіння в підпорядкованих лісових насадженнях облаштована 41 площадка для забору води.

По підприємствам створені резерви паливо-мастильних матеріалів в кількості не менше 200 л на одиницю техніки.

З метою контролю за протипожежним станом лісових масивів в лісгоспах будуть створені рейдові бригади та пости по обмеженню доступу транспорту  та населення в хвойні насадження. Ці обмеження діятимуть при високих класах пожежної небезпеки.

З метою запобігання порушенням правил пожежної безпеки в лісах та попередження пожеж працівники Держкомлісгоспу спільно з представниками МНС України в області проводять спільні рейди та патрулювання. Під час рейдів з громадянами проводиться роз’яснювальна робота  щодо небезпеки розведення вогню в лісових масивах, особливо у хвойних лісах.

За словами начальника Територіального управління МНС в Полтавській області Романа Кириленка, в постійній готовності до виконання завдань за призначенням знаходяться і підрозділи ТУ МНС в Полтавській області. На цілодобовому чергуванні перебуває в середньому 270 співробітників та 96 одиниць пожежної та спеціальної техніки. Забезпечено готовність до гасіння лісових пожеж пожежно-рятувальних автомобілів підвищеної прохідності з великим запасом води, інженерної та спеціальної техніки.


Автор: Управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2012, 19:07 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації