Вхід | Реєстрація

У Кременчуці ДАІшникам прийшлося стріляти по колесам автомобіля

У Кременчуці ДАІшникам прийшлося стріляти по колесам автомобіля

24 квітня, близько 3-ї години 20 хвилин у місті Кременчук працівники Державтоінспекції переслідували автомобіль «Мазда Е 2000».

На вимогу працівника взводу ДПС «зупинитися» водій легковика не відреагував. Навпаки, він намагався втекти від правоохоронців. Тож запідозривши, що в автомобілі можуть знаходитися злочинці, міліціонери почали переслідування.

У ході переслідування правопорушник неодноразово створював на дорозі аварійні ситуації. Аби зупинити втікача, інспектору ДАІ довелося застосувати табельну вогнепальну зброю.

Спочатку міліціонер зробив чотири попереджувальні постріли угору, однак водій «Мазди» зупинятися не збирався. Тоді інспектор, обравши безпечне місце, вистрелив по колесах автомобіля втікача. Влучивши у два колеса - переднє та заднє лівої сторони автомобіля, машину вдалося зупинити.

Як з’ясувалося, 26-річний водій перебував у стані алкогольного сп’яніння, а у салоні автомобіля знаходився ще один пассажир 29-ти років.

На даний час на водія-втікача складено два адміністративні протоколи. Один - за невиконання водієм вимог про зупинку (стаття 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення), яке тягне за собою накладення штрафу від дев’яти до одинадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 3-х до 6-ти місяців.

Другий за те, що чоловік наважився сісти за кермо у стані алкогольного сп’яніння та ризикувати життями інших людей (стаття 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

За це правопорушення на молодика чекає відповідальність у вигляді штрафу від 2550 до 3400 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або громадські роботи на строк від сорока до п’ятдесяти годин, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб.
Правоохоронці закликають водіїв до належної дисципліни на дорогах та рекомендують відмовлятися від спиртного, якщо ви плануєте сісти за кермо транспортного засобу.


Автор: КМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 квітня 2012, 10:07 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації