Вхід | Реєстрація

Заради телефону грабіжник представився перед жертвою міліціонером

Заради телефону грабіжник представився перед жертвою міліціонером

Близько 23-ї години 30-річна Тетяна поверталась з дня народження від знайомих. Щоб дістатися додому, вона скористалась таксі, який підвіз її до самого під’їзду. Та треба було такому трапитися, що розмовляючи по мобільному телефону, вона затрималась щоб допалити цигарку.

Як повідомила жінка, до неї підійшов юнак, на вигляд років 20-25. Представився співробітником правоохоронних служб, показавши при цьому «службове посвідчення червоного кольору», та затребував документи, що затверджують її особу.

Жінка відповіла, що документи при собі не носить. Тоді чоловік попросив для перевірки її мобільний телефон «Нокіа». Для того, щоб вдостовіритися, чи насправді цей телефон є її власністю, він перевірив мобільний рахунок (до-речі там виявилось близько 24 000 гривень, так як телефон підключений до корпорації ).

Вимкнувши його, хлопець запитав код для підключення. Власниця, не вагаючись назвала злодію дані. Задовільнившись здобутою інформацією та, «ввійшовши в роль», хлопець запропонував пройти до службової машини, яка нібито знаходиться неподалік від Крюківського мосту.

Жінка слухняно пішла за ним, проте згодом почала розуміти, що щось тут не те. Вона попросила повернути її мобільний телефон, на що чоловік прискорив ходу. Жінка прискорилась також. Тоді злочинець побіг до Крюківського мосту, а Тетяна не змогла його наздогнати. Тож жінка вирішила звернутись до правоохоронців Крюківського райвідділу.

Співробітниками карного розшуку було встановлено місцезнаходження мобільного телефону. (На той час злочинець продав за 100 гривень до одного з кіосків мобільного зв’язку). За прикметами злочинця було встановлено та затримано. Вилучено телефонні картки та псевдо-посвідчення.

Затриманим виявився не працюючий раніше судимий (за скоєння крадіжок та незаконне заволодіння автотранспортом) мешканець села Камбурлієвки Онуфрієвського району Кіровоградської області 22-річний Данило.

Як пояснив затриманий, на території Кременчука він знаходиться з початку поточного року. Постійного місця мешкання не має ( періодично ночує у малознайомих людей), не працює. Червону книжечку, начебто, знайшов на вулиці. І це була перша та невдала спроба її використання.

Наразі чоловіка заарештовано. Порушено кримінальну справу за ознаками статей 186 Кримінального кодексу України (пограбування), проте вирішується питання про пред’явлення обвинувачення ще за декількома статтями Кримінального кодексу України.


Автор: Лариса Майоршина, старший інспектор Кременчуцького МУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2012, 16:36 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації