Вхід | Реєстрація

У Кременчуці затримано нічного «автолюбителя»

У Кременчуці затримано нічного «автолюбителя»

На території міста Кременчук триває оперативно-профілактичне відпрацювання. Вся міліція міста переведена на посилений режим несення служби, а тому вулицями міста постійно патрулюють 5 нарядів ДАІ.

Під час патрулювання увагу співробітників правоохоронних органів привернула наступна картина. Посеред вулиці стояла автівка ВАЗ 2101. Відкривши капот, молодий чоловік вів ремонтні роботи. Та коли він запримітив міліціонерів, почав тікати. В салоні автомобіля сиділи двоє дівчат. Ті пояснили, що за кермом автомобіля був їх знайомий Віктор, який запропонував покататися вулицями міста.

В ході проведення перевірки було встановлено, що за цей вечір то була вже друга машина , на якій «каталась» компанія. До речі, жодна з них не належала ані Віктору, ані дівчатам.

Спільними зусиллями працівників карного розшуку Крюківського та Автозаводського райвідділів було встановлено особу втікача. Ним виявився 19-річний раніше судимий, не працюючий мешканець Кременчука.

В жовтні минулого року він звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за цілу низку злочинів. Свою протиправну біографію Віктор розпочав у досить юному віці. Тоді його вік ще не підпадав кримінальній відповідальності. За ним повинні були доглядати батьки .Та останні мали не аби який досвід протиправних дій (батько й зараз відбуває покарання). Схоже саме цим вони і поділилися зі своїм нащадком. Тому, досягнувши необхідного віку, хлопець пішов у «доросле життя».

Крадіжки, пограбування та незаконні заволодіння автотранспортом, повели його по слідам батька – в місця позбавлення волі. Звільнившись, Віктор оселився у співмешканки. Та кримінальний досвід не давав хлопцю спокій, похизуватися яким кортіло перед своєю дівчиною.

Вміло використовуючи спеціальні універсальні відмички, без особливих зусиль він потрапляв до залишеного без нагляду автомобіля. З квітня по травень парочка вечорами здійснювали свої «авто прогулянки». Каталися доки вистачало пального. Потім, залишали автівку та пересідали на іншу.

На даний час «автолюбителя» заарештовано. Автомобілі повернуті власникам. Вже задокументовано 4 факти незаконного заволодіння автотранспортом, та порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі до 8 років. Мабуть, наступна «подорож» відбудеться вже спецтранспортом до знайомих місць з відбування покарань.


Автор: Лариса Майоршина, старший інспектор Кременчуцького МУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 травня 2012, 15:17 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації