Вхід | Реєстрація

600 кілограмів риби та кримінальну відповідальність спіймали браконьєри

600 кілограмів риби та кримінальну відповідальність спіймали браконьєри

Під час рейдових перевірок по боротьбі з браконьєрством, лише за дві доби минулих вихідних міліціонерами Полтавської області було затримано 6 браконьєрів, вилучено 8 сіток та 600 кілограмів свіжовиловленої риби на суму близько 10 000 гривень.

Зокрема, у суботу дільничні інспектори Кобеляцького райвідділу міліції затримали 32-річного непрацюючого місцевого мешканця, який займався незаконним ловом риби. На момент приходу правоохоронців, у сітку чоловіка встигло потрапити близько 36 кілограм риби. Сума завданих державі збитків становить більше 3 500 гривень. Не пройшло і доби, як на тому ж місці було затримано ще одного «любителя» риби. Згідно законодавства, у чоловіка конфісковано сітку та 10 кілограмів риби на суму понад 1 000 гривень.

Незаконним ловом лускатої займався і 29-річний непрацюючий мешканець Глобинського району. В затоці Кременчуцького водосховища горе-рибалка, за допомогою сітки, виловив 150 кілограмів риби. Своїми діями чоловік завдав державі збитків на суму понад 2 100 гривень. А у Лохвицькому районі в затоці річки Сули 64-річний пенсіонер розставив уздовж берега 2 сітки. Чоловіка затримали «на-гарячому». Речові докази у вигляді сіток та риби на суму близько 2 тисяч гривень було вилучено.

Аналогічним чином вирішив поправити своє матеріальні становище і 33-річний непрацюючий, раніше судимий чоловік. Правоохоронці вилучили у браконьєра 3 сітки, 50 кілограмів свіжовиловленої риби на суму близько 1 200 гривень.

На сьогодні відносно вказаних осіб вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом). Тепер, замість очікуваного прибутку, браконьєрам загрожує штраф у розмірі до 1700 гривень або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Того ж дня у Глобинському районі у селі Мозоліївці був зупинений автомобіль марки «ГАЗ-32213». Водій, 25-річний непрацюючий кременчужанин, перевозив 345 кілограмів свіжої риби без відповідних документів. По даному факту проводиться перевірка.

Міліція неодноразово через засоби масової інформації доводила до відома громадян, що незаконний вилов риби карається законодавством. Та незважаючи на це, браконьєри продовжують свою ганебну справу.

Тож, звертаємося до всіх правосвідомих громадян! При виявленні випадків браконьєрства - терміново повідомляйте за телефонами (0532) 51-77-57 чи 102, або в найближчі відділення міліції. Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти багатства водних ресурсів Полтавщини для наступних поколінь.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2012, 12:25 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації