Вхід | Реєстрація

Час на радість

Минулого тижня один хороший знайомий зауважив, що останнім часом мої редакційні стали надто вже песимістичними. Мабуть, забагато читаю новин про політику. Тому цього разу я вирішив про вибори не писати, політичних партій не чіпати і про революцію не згадувати. Поговоримо про щось хороше.

Наприклад, про квіти. Майже кожного дня, повертаючись із роботи чи по дорозі на обід біля магазину «Маркет» я бачу жінку, яка продає квіти. Іноді це звичайні троянди, іноді — айстри чи волошки. Зрозуміло, що квіти вона не роздає, а продає, ведучи свій маленький і, хто знає, чи дуже прибутковий бізнес. Але суть не в тому. До цієї жінки я підходив уже кілька разів. Тобто, не просто підходив, а купував у неї квіти. І приходив додому не лише зі свіжими продуктами, але й з квіткою, яку тримав за спиною. Зайве говорити, що для дружини ота квітка приносила значно більше радощів, ніж повний пакет магазинних смаколиків. Але чомусь часто приходити додому з квітами не виходить. В основному, через те, що немає часу та й думаєш постійно про щось інше. Або просто грошей пошкодуєш. Хоча який, зрештою, потрібен час? Чи гроші? Дві хвилини, щоб зупинитися, придбати квітку і піти далі. 5 чи 10 гривень, щоб порадувати дружину і гарантовано підняти їй настрій. Це ж так мізерно мало.

Або, наприклад, діти. Коли в тебе народжується син, ти відчуваєш себе найщасливішим батьком на світі. Потім він потроху виростає, ти його любиш, про нього піклуєшся, але… Але у тебе стає все більше роботи, якихось важливих і невідкладних справ. І твій син, якого ти, безумовно, любиш, бачить тебе лише увечері, коли ти повертаєшся з роботи злий, засмиканий і незадоволений життям. І у тебе вже зовсім немає настрою і бажання пограти з ним у м’яча чи почитати йому на ніч казку. На вихідні ти плануєш пограти з друзями у футбол або поїхати на полювання чи рибалку. І у тебе знову не вистачає часу на власного сина. Хоча — чи так багато йому треба? Прийти з роботи, знайти бодай півгодини і провести цей час із ним. Не важливо, що у цей час робити. Ганяти м’яч, надимати повітряні кульки чи просто підкидати свого сина (якщо він, звичайно, не надто дорослий) угору. Поїхати з ним на річку, пробігти разом кілька кіл по стадіону, попідтягуватись на турніку. На це завжди можна знайти час.

Радіти самому і дарувати радість іншим потрібно сьогодні. Не завтра, не через рік і не колись. Доки ви намагатиметесь заробити усі гроші чи зробити карколомну кар’єру, ваша дружина може до вас охолонути, а діти — вирости. Тому спробуйте знайти час для радості сьогодні. Просто сьогодні. Підіть і подаруйте дружині квітку. І обов’язково пограйте у щось із сином. У вас же знайдеться на це трохи часу?


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 липня 2012, 08:49 | Нові Cанжари | Редакційна
1. кобелячанин / 20 липня 2012, 09:37
Ооооо, оце воно, здоровська редакційна. А твій знайомий таки правий. І кобеляцькому редакторові теж шепніть на вухо, бо теж перебирає.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації