Вхід | Реєстрація

Сьогодні у Великих Сорочинцях Солоха, чорт і Ющенко

З 19 по 23 серпня 2009 року в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області за підтримки Міністерства культури і туризму України відбудеться Фестиваль народної творчості в рамках Національного Сорочинського ярмарку.

Цьогорічний Національний Сорочинський ярмарок буде проходити під знаком святкування 200-річчя від дня народження Миколи Гоголя, що є визначною подією не лише для Полтавщини, чи України, але і для всієї світової спільноти. Офіційне відкриття ярмарку відбудеться 19 серпня об 11:00.

Ярмарковий рух в Україні має багатовікову історію. Уже в 40-х роках XIX ст. тут діяло 12 тисяч ярмарків, в тому числі 178 великих і середніх. Сорочинський не був ні найбільшим з них, ні найвідомішим.

Село Великі Сорочинці Миргородського району, напевне, й залишилося б, як і багато інших сіл Полтавщини, маловідомим, якби його не прославив на віки великий земляк — український і російський письменник Микола Васильович Гоголь. Саме тут, у будиночку, який на початку XIX ст. належав відомому тоді на Миргородщині лікареві М.Я. Трохимовському, і народився майбутній письменник. Про це нагадують експонати Великосорочинського літературно-меморіального музею М.В. Гоголя, який веде свій початок з 1929 року, та пам'ятник письменникові перед фасадом приміщення музею.

Організатори багато зробили для того, щоб цьогорічний захід був цікавим, змістовним, насиченим і яскравим, багатим на події та враження.

У новій культурно-мистецькій програмі братимуть участь не лише професійні виконавці, але й понад 60 самодіяльних колективів (в тому числі 10 – дитячих) з усіх областей України та інших країн. Так, з Російської Федерації (Сахалін) приїздять два колективи, один з Азербайджану, п’ять з Латвії. Вони демонструватимуть своє мистецтво в рамках Фестивалю народної творчості на Національному Сорочинському ярмарку.

Порадують численних гостей і учасників ярмарку вечірні концерти. 20 серпня виступатиме Кузьма «Скрябін», 21 серпня яскраве свято «Ярмаркових вечорниць» подарує Михайло Поплавський і його команда, 22 серпня співатиме переможниця Євробачення 2004 Руслана, а 23 серпня, під час урочистого закриття ярмарку, о 12:00, гурт «ТІК».

Продовжується взаємодія з дипломатичним корпусом, акредитованим в Україні. В гостях Ярмарку – 2009 очікуються делегації з різних країн світу. Безпосередньо на ярмарку свої експозиції розміщують Грузія, Азербайджан, Угорщина, Узбекистан. Шанувальники тонкого смаку зможуть покуштувати та придбати грузинські, азербайджанські вина та коньяки, незрівнянне угорське токайське, різноманітні східні прянощі та солодощі, посмакувати кухню народів світу.

Автор: Міністерство культури і туризму України, офіційний сайт Сорочинського ярмарку


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2009, 10:37 | | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації