Вхід | Реєстрація

Наймасовішим автомобілем у Кобеляках залишається «Жигулі», нажаданішим – «Тойота Королла»

Наймасовішим автомобілем у Кобеляках залишається «Жигулі», нажаданішим – «Тойота Королла»

А для того щоб купити чи продати автомобіль кобелячани, як правило, їздять на автобазар.

Не дивлячись на постійні кризи, від яких здригається українська економіка, кількість автомобілів на вітчизняних дорогах невпинно зростає. Не є виключенням і Кобеляки.

Вже навіть кобеляцька влада визнає, що за останні 3 роки пожвавлений транспортний рух на вулицях райцентру став неабиякою проблемою. У вранішні години, коли розпочинається робочий день у Кобеляках почали фіксували раніше не бачене явище – автомобільні «корки». Для того, щоб виїхати із другорядної на головну міські магістраль – вулицю Шевченка автомобілістам доводиться чекати від 5 до 10 хвилин.

Невеличке опитування проведене нашими журналістами серед автовласників виявило, що основною авто одиницею на міських шляхах залишаються старі, перевірені часом «Жигулі». Із 50 опитуваних на автівках цього, ще радянського бренду їздять 28 чоловік. 5 водіїв катаються ще на старезних 20-30 річних «копійках». 10 чоловік маютьу своєїму володінні ВАЗівські «шістки». Всі інші їздять на більш сучасних моделях: «дев’ятках», «десятках» і «калинках». Власників останнього витвору російського автопрому – «Гранти» серед опитуваних не виявилося. Цікаво, що 90% опитаних респондентів заявили, що мають бажання змінити радянську «класику» на більш сучасні автомобілі іноземного виробництва. Єдине, що їх стримує – це відсутність достатньої кількості грошей на придбання та обслуговування дорожчого авто.

Ще 10 чоловік віддали перевагу корейсько-польсько-українським «Ланосам» і «Сенсам». До речі, їх власники виявилися найбільш задоволені своїм придбанням. Ці бюджетні автомобілі легковиків повністю відповідають потребам їх господарів у комфорті і ціні обслуговування. Безумовно є серед кобелячан і люди, котрі їздять на «Лексусах», «Мітсубісі Паджеро» та «Тойотах Прадо». Але таких зовсім мало. В ряди-годи на вулицях Кобеляк з’являється навіть БМВ «шостої» серії. Це, напевно, найдорожчий автомобіль у районі.

Більше половини водіїв із тих, що їздять на бюджетних автівках, висловлюють бажання змінити своїх «сталевих коней». Основним пріоритетом для них є «Тойота Королла». Вона, як об’єкт бажань трішки випереджає «Хюндай Акцент» та «Фольксваген Поло», про які також мріють не надто заможні автомобілісти.

Жителі райцентру виявились досить традиційні у виборі місця для покупки автомобіля. Для цього вони в основному їздять на автобазар. Більшість віддають перевагу ринку у Дніпропетровські. Кажуть, що там більший вибір автівок. Інші їздять на авторинок у Полтаву або Кременчук.

Приблизно рівна кількість автомобілістів, які бажають змінити машину, звертаються або до послуг посередників, або «зависають» на спеціалізованих сайтах в мережі Інтернет. Як правило, це ті люди, котрі хочуть придбати автомобіль для бізнесу. Їх пріоритетом є «Рено Кенго»


Автор: Степан ЛУГОВИЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2012, 16:56 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації