Вхід | Реєстрація

До двох років позбавлення волі засуджено полтавського «телефонного терориста»

До двох років позбавлення волі засуджено полтавського «телефонного терориста»

Набув чинності вирок Київського районного суду м.Полтави, стосовно місцевого мешканця, який наприкінці серпня 2012 року, з хуліганських міркувань, зателефонував на телефон спецлінії «101» та здійснив анонімне повідомлення про замінування одного із структурних підрозділів приватного акціонерного товариства Полтавщини.

Після телефонного дзвінка за адресою, яку назвав незнайомець, оперативно прибули співробітники СБУ, міліції, МНС, які встановили, що повідомлення про небезпеку вибуху було неправдивим.

Того ж дня правоохоронці затримали і самого жартівника. Пояснити причину свого протиправного вчинку 41-річний громадянин так і не зміг.

Рішенням суду особу, яка здійснила анонімне повідомлення про замінування, визнано винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального Кодексу України і призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. Крім цього, суд задовольнив цивільний позов правоохоронних органів до вказаного громадянина про відшкодування ним завданих збитків на загальну суму майже 8 тисяч гривень.

У результаті хуліганських дій «телефонних терористів» громадяни, які перебувають на цих об’єктах, потрапляють у стресовий стан, що несе реальну загрозу їх здоров'ю та життю, порушується робота транспорту, закладів охорони здоров'я та освіти, промислових підприємств. Також, від виконання своїх основних завдань відволікаються значні сили СБУ, міліції, МНС, структурних підрозділів інших міністерств та відомств, що завдає значних матеріальних збитків державному бюджету.

На жаль, усвідомлення зловмисниками того факту, що за свої «жарти» в обов'язковому порядку доведеться відповідати перед законом, в тому числі і матеріально, у більшості випадків відбувається лише після затримання їх правоохоронцями.


Автор: Прес-центр СБ України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2013, 14:54 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації