Вхід | Реєстрація

Щоб отримати книгу скарг та пропозицій, жінці прийшлось вступити в бій із завідуючою аптеки

Щоб отримати книгу скарг та пропозицій, жінці прийшлось вступити в бій із завідуючою аптеки

Конфліктами між керівниками та підлеглими у колективах сьогодні мало кого здивуєш. І якщо для керівника, щоб відстояти свою «точку зору», аргументів існує, як кажуть, хоч відбавляй, то для захисту своїх прав підлеглими - їх зовсім небагато. До сили, як останнього аргументу у відстоюванні своїх прав, прийшлось нещодавно вдатись двадцятиоднорічній полтавці.

«Я влаштувалась на роботу фармацевтом до аптеки у листопаді минулого року, - розповідає молода дівчина. – Попри те, що мені обіцяли заробітну плату у 2100 гривень, у грудні я отримала менше півтори тисячі. Попрацювавши ще один місяць, у січні цього року, через низьку заробітну плату та дуже погані умови праці я вирішила звільнитись». Написавши заяву на звільнення, працівниця звернулась до завідуючої з проханням віддати їй банківську картку, яку нещодавно передали їй із центрального офісу в Києві і на якій були її зароблені гроші. Однак, за словами полтавки, керівниця їй відмовила. «Я сказала їй, що з приводу заробітної плати потрібно звертатись до центрального офісу, через який вона влаштовувалась на роботу, - пояснювала свої дії працівникам міліції завідуюча аптеки, - адже я нарахуванням заробітної плати не займаюсь».

Дівчина послухала свого колишнього керівника та зателефонувала в Київ. «Я розповіла про все генеральному директору, - розповідає полтавка. – Вона сказала, щоб я наступного дня йшла до аптеки, що вона все вирішить». Однак, і наступного дня своєї банківської картки колишня працівниця не отримала. «Я взяла книгу скарг та пропозицій, щоб написати там усе, що думаю, - продовжує дівчина. – Однак, завідувачка підкралась до мене ззаду та забрала її. Я намагалась повернути книгу і між нами виникла бійка».

Розборонив жінок охоронець, який був неподалік, після чого на місце події були викликані працівники міліції. «На даний момент у нас є висновок судово-медичної експертизи про те, що ушкодження, які зазнала під час бійки завідуюча аптеки, відносяться до легких тілесних, - розповідає перший заступник начальника Київського РВ ПМУ майор міліції Олександр Гавриленко. – У зв’язку з цим, розпочате кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Нам відомо, що колишня працівниця аптеки також зараз проходить лікування від отриманих під час бійки ушкоджень. Вона вже взяла направлення для проходження судово-медичної експертизи. Коли будуть відомі результати даної експертизи, будемо вирішувати питання щодо відповідальності і завідуючої аптеки».

Крім цього, правоохоронцями будуть направлені звернення до органів державної влади з проханням провести відповідні перевірки фінансово-господарської діяльності даної аптеки та дотримання її керівництвом трудового законодавства України.


Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 січня 2013, 10:12 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації