Вхід | Реєстрація

Колишній крадій перекваліфікувався у ґвалтівника

Колишній крадій перекваліфікувався у ґвалтівника

Досить довго жителі Кременчука знаходились в стані страху і тривоги. Особливо це стосувалось жінок та молодих дівчат. Містом прокотилась хвиля повідомлень про ряд зґвалтувань та нападів в особливо жорстокий і брутальний спосіб. І, нарешті, з’явились перші офіційні дані з приводу цього факту.

Ситуацію прокоментував начальник УМВС Полтавщини Едуард Федосов та начальник управління карного розшуку в Полтавській області Микола Михайлик.

Нещодавно, зловмисника затримали! Ним виявився 26-річний чоловік, мешканець Лохвицького району, раніше вже двічі судимий за крадіжки. На свободі лише півроку, і за цей час встиг скоїти ряд зґвалтувань. Крім цього, грабував своїх жертв, знімав з тіла прикраси, відбирав сумочки, одній із потерпілих погрожував ножем», - зазначив начальник обласної міліції Едуард Федосов. У свою чергу начальник управління карного розшуку Полтавщини Микола Михайлик пояснив, що соціальний та психологічний портрет підозрюваного був досить специфічним і це спричинило деяку затримку у пошуку. Хаотичною була територіальна спрямованість зловмисника. Не простежувалось ніякої закономірності у виборі жертви, окрім того, що присутнє специфічне «жінконенависництво».

«Наша робота носила майже ювелірний характер. Крім цього, вдалось розкрити й інші правопорушення. Гадаю, що ми, спільними силами із громадськістю, спрацювали на відмінно!»- акцентував Микола Михайлик.

Зараз проводиться перевірка і на причетність затриманого до ряду інших злочинів. Наразі відкриті кримінальні провадження за статтями: 152 частиною 3 (Згвалтуваня), 187 частиною 1 (Розбій), 186 частиною 2 (Грабіж), 153 частиною 1 (Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) Кримінального кодексу України. Загалом, за скоєне чоловік може отримати до 12-ти років позбавлення волі. Слідчим доведеться ретельно і плідно попрацювати, аби зловмисник отримав «по заслугам».

Очільник обласної міліції Едуард Федосов висловив щиру вдячність мешканцям Кременчука, які не лишилися байдужими і всіма способами намагалися допомогти міліції у затриманні нападника. Подякував Генерал і працівникам карного розшуку обласного апарату, управління боротьби з незаконним обігом наркотиків, спецпідрозділу «Беркут» та оперативникам Лохвицького і Миргородського районів.


Автор: Юлія Лещенко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2013, 13:19 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації