Вхід | Реєстрація

Васильківці «у район» ходять пішки.

Пенсіонерка з села Васильки телефонувала до редакції газети «Лохвицький край» кілька разів ще на початку літа і від імені багатьох мешканців села просила вияснити, чому не перший місяць відсутнє автобусне сполучення Васильків з райцентром.
У Васильках живе багато немолодих людей, яким пішки чи на велосипеді дістатися у Лохвицю й назад не під силу.
Тоді мені так і не вдалося зустрітися з перевізником, що займається сполученням з Васильками. Півтора місяці ми передзвонювались , але одночасно не були вільними і не перебували в межах одного населеного пункту. Власне, й сказати керівнику підприємства було нічого — компенсація за перевезення пільговиків не покриває реальних витрат. Отже, підприємство могло возити людей хіба в збиток для себе. Що часто перевізники роблять, жаліючи людей і дотримуючись взятих зобов'язань.
Якщо васильківці ще можуть дістатися за 3-5 кілометрів до траси і зупинити попутний міжміський автобус, яких курсує не мало, то з інших, часто віддалених, сіл до траси повзти “як до Києва рачки” .
Повніше обставини перебоїв з перевезенням можна дізнатися з архівних номерів нашої газети за січень - лютий 2009 р.
Зараз майже стабільно автобусне сполучення існує між Лохвицею і Білогогорілкою, Мехедівкою, Гаївщиною, Скоробагатьками, Пісками, які автобуси проїжджають по дорозі до них.
Якщо мешканці сіл, прочитавши це, обуряться і згадають лише випадкові перебої у роботі транспорту, то у Свиридівну він не їздить взагалі з кінця літа, хоч б на вихідних. З перервами і “перепадами” в останні півроку можна було добратись із Корсунівки, Бербениць і назад. Зате скоро півроку, як автобуси не їздять у Христанівку, Дібрівне , Долинку, Бодакву.
Навіть у Червонозаводське потрапити легко на завжди.
- Квитки на автобус до Червонозаводського продають у касі автостанції тепер тільки коли впевняться, що він прибув, - обурюється 21 грудня Володимер , лохвичанин, що працює у Червонозаводському.—Рейси часто відмінюються. Кілька років тому я був впевнений, виходячи на автобус, що не запізнюсь. А сьогодні таксі довелося брати до (коли холодно, й таксі обмаль, бо деякі таксисти, в кого авто з дизельним двигуном, не змогли їх завести), та ще й до місця роботи по коліна в снігу йти, бо Червонозаводське було не розчищене зовсім.

Автор: С.Ніконов, www.ezheliy.ucoz.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 січня 2010, 11:15 | Лохвиця | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації