Вхід | Реєстрація

Миргородські міліціонери затримали сторожа, який обікрав школу

Миргородські міліціонери затримали сторожа, який обікрав школу

До чергової частини Миргородського міського відділу міліції по телефону «102» звернувся 47-річний директор одного з міських навчальних закладів з проханням, знайти та притягти до відповідальності невідому особу, яка вночі, з підсобного приміщення школи, таємно викрала електроінструмент (болгарку) вартістю 250 гривень, що належить працівнику ремонтної бригади.

Правоохоронцям заявник пояснив, що в приміщенні школи проводяться ремонтні роботи. Для зручності, адміністрацією школи ремонтникам виділено окреме підсобне приміщення, де б вони мали змогу залишати свій інструмент на ніч.

Директор також запевнив, що нікого зі сторонніх осіб на території школи не було. Приміщення закладу в нічний час охороняється сторожем, а замок на дверях підсобки без пошкоджень. Тож, аби встановити крадія, чоловік звернувся за допомогою до міліції.

Правоохоронці з результатом не забарилися. Вже наступного дня миргородські розшуківці за підозрою у вчиненні даного правопорушення затримали 44-річного місцевого чоловіка, який, як виявилось, працював у даному навчальному закладі сторожем.

У ході розслідування крадіжки міліціонери встановили, що 44-річному «охороннику», який чергував того дня, дуже сподобалась болгарка, яку він хотів мати у власному господарстві. Маючи запасні ключі від підсобки, чоловік спланував кримінальний вчинок.

Аби не викликати підозри, зловмисник прийшов до школи наступної ночі, коли працював його напарник. Дочекавшись, коли колега вийшов надвір для обходу території, крадій зайшов усередину приміщення, власними запасними ключами відкрив підсобку і викрав звідти омріяну болгарку.

Проте, користуватися інструментом чоловікові так і не доведеться, бо його міліціонери знайшли та повернули власнику.

Наразі за фактом правопорушення слідчим Миргородського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення).

Тепер уже колишньому охороннику загрожує покарання від трьох до шести років позбавлення волі. Подальшу долю чоловіка вирішить суд.


Автор: Лариса Петренко, помічник начальника Миргородського МВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2013, 15:33 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації