Вхід | Реєстрація

Миргородські правоохоронці затримали двох студентів місцевого ПТУ за вчинення ряду крадіжок

Миргородські правоохоронці затримали двох студентів місцевого ПТУ за вчинення ряду крадіжок

До Миргородського міськвідділу міліції звернулась 38-річна миргородка, приватний підприємець, з повідомленням про те, що вночі, з холодильної вітрини, розташованої поряд з її продуктовим магазином, невідомі особи викрали слабоалкогольні напої на суму понад 700 гривень.

Правоохоронці, які прибули на виклик, одразу ж зрозуміли - до злочину скоріш за все причетна місцева молодь. До того ж, це було неважко зробити, бо власниця крамниці не зважала на безпеку майна.

На неодноразові пропозиції дільничного інспектора та працівників ДСО, поставити захисні решітки на холодильнику, зміцнити замок, або встановити сигналізацію, підприємець не реагувала. Нажаль, до порад міліціонерів господиня дослухалась вже тоді, коли зазнала реальних втрат.

Отримавши повідомлення про правопорушення, на місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. Стурбована жінка повідомила слідчому, що злочин було скоєно вночі. Невідомі зірвали замок з холодильника, викрали всі слабоалкогольні напої, що стояли на полицях і безслідно зникли.

Пошуки злодюжок тривали недовго. Двоє місцевих молодиків невдовзі давали покази у відділі міліції. «Любителями пива» виявилися двоє студентів одного з місцевих ПТУ: 18-річний миргородець та його неповнолітній товариш, 15-річний мешканець Миргородського району. Зі слів правопорушників, їм того вечора просто було сумно і захотілось «екстремальних розваг», тому й наважились на зухвалий проступок. До слова, правоохоронці встановили, що біографія обох юнаків вже була заплямована недобрими вчинками, тому протиправного досвіду кожному з них не бракувало.

«За такі «легковажні» вчинки слідчим відділенням Миргородського міськвідділу відносно правопорушників відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у сховище) - прокоментував начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Миргородського міськвідділу, майор міліції Сергій Таргонський. - Тепер кожному з крадіїв загрожує покарання на строк від трьох до шести років позбавлення волі. Крім того, молодики перевіряються на причетність до вчинення інших аналогічних кримінальних правопорушень. Наразі, нами встановлено ще 2 факти кримінальних правопорушень, вчинених студентами. Це незаконні заволодіння транспортними засобами, які юнаки скоїли в кінці березня поточного року з домогосподарств миргородців. У одного господаря хлопці заволоділи мопедом «ФОСТІ», а в іншого - скутером «Фуджі Моторс».

Наразі триває досудове розслідування.


Автор: Лариса Петренко, помічник начальника Миргородського МВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2013, 13:28 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації