Вхід | Реєстрація

У новорічну ніч у Полтаві народилось 18 малюків!

У новорічну ніч у Полтаві народилось 18 малюків!
1-го січня 2010 року в родопомічних закладах міста народилось 18 немовлят, із них 12 хлопчиків та 6 дівчаток (у міському пологовому будинку – одинадцять: 8 хлопчиків та 3 дівчинки). Тож маємо стійку тенденцію до збільшення народжуваності, адже у 2008 та 2009 роках цього дня з'явилося на світ по 6 малюків.
Загалом, за 2009 рік полтавська родина поповнилась на 5418 маленьких мешканців, що значно більше, ніж прогнозувалось. Цікаво: у порівнянні з початком століття кількість зросла вдвічі!
За доброю традицією міський голова Андрій Матковський разом з депутатами міської ради привітав щасливих батьків та медперсонал. Родини новонароджених отримали від мерії матеріальну допомогу (1000 грн.) та подарунки для немовлят. Андрій Матковський наголосив: новонароджені громадяни Полтави, зважаючи на дату їх народження, виростуть сильними і гідно продовжать справу старшого покоління. Приємно, що половина мам народили вже другу дитину – це стало модно. Полтавці розуміють: чим більше дітей – тим перспективніше майбутнє міста і України.
Міська влада робить усе можливе, щоб забезпечити потреби материнства і дитинства. Так, у міському пологовому будинку широко впроваджуються новітні технології, зокрема: проводиться реорганізація акушерських відділень згідно сучасних перинатальних технологій, створені умови для проведення сімейних та партнерських пологів (за 2009 рік партнерські пологи склали майже 90% ) та сумісного перебування матері і дитини в індивідуальних палатах.
Функціонують 10 індивідуальних пологових залів, які мають повний комплект допоміжного оснащення: килимки, м'ячі, шведські стінки, тощо. З 2008 року міський пологовий будинок працює в проекті USAID JSI «Здоров'я матері та дитини». За результатами моніторингу, заклад визнаний одним з найкращих по створенню матеріально-технічної бази та за рівнем підготовки медичного персоналу, що дало поштовх зробити на базі пологового будинку обласний тренінговий центр.
Депутати міської ради велику увагу приділяють підростаючому поколінню – відкриваються дитячі та спортивні майданчики, ковзанки, ремонтуються школи, садки. Тож, сподіваємося, що у нашому місті завжди буде чутно щасливий дитячий сміх, а з кожним новим роком народжуватиметься все більше і більше малюків.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 січня 2010, 16:59 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації