Вхід | Реєстрація

Хотів отримати випивку, а отримав ніж у спину

Хотів отримати випивку, а отримав ніж у спину
Народний вислів про те, що любов до алкоголю ще нікого до добра не довела, нещодавно в черговий раз доказав свою істинність на прикладі 30-річного мешканця Київського району нашого міста.
Василь (ім’я змінено) протягом дня перехилив не одну чарку «оковитої», тож, перебуваючи ввечері у своїй квартирі, відпочивав у стані сильного алкогольного сп’яніння. Як це часто буває у подібних випадках, випитого все ж виявилось замало, тому чоловік почав активно мислити над тим, де можна дістати чергову пляшку. В ході «важких» роздумів він пригадав про борг, який начеб то був винен йому неповнолітній сусідський хлопець.
На годиннику було вже пів на одинадцяту вечора і в сусідній квартирі вже полягали спати. В помешканні знаходився шістнадцятирічний В’ячеслав (ім’я змінено) з його подругою, його мати та її співмешканець. Мамин знайомий в цей день прийшов додому напідпитку, тому спав на кухні, решта – відпочивали в іншій кімнаті.
«Близько двадцять третьої години, - говорить мати хлопця, - у двері почав щосили грюкати сусід. Василь лаявся та кричав, щоб ми відкрили двері, інакше він їх виб’є. Відчиняти ми побоялись, думали, постукає та й відійде. На жаль, такого не сталось - Василь щосили ногою вибив вхідні двері та залетів у квартиру. У його руках був молоток».
Зайшовши до кімнати, за словами жінки, п’яний чоловік почав вимагати у неповнолітнього пляшку коньяку та пляшку шампанського. На подібні вимоги В’ячеслав заявив, що у нього немає грошей. Однак, це лише погіршило ситуацію, незваний гість почав розмахувати молотком та погрожувати. Сили, щоб опиратись, звичайно були нерівні, тому подруга хлопця, яка постійно знаходилась поруч, зуміла вибігти з кімнати на кухню та розбудити маминого знайомого, який там спав. Прокинувшись і побачивши, що п’яний сусід намагається щось довести фізично слабшим за нього жінкам та підліткові, він запропонував йому вийти у кухню на «чоловічу розмову». В ході діалогу між двома захмелілими чоловіками, який відбувся за кухонним столом, вони все ж зуміли «зрозуміти» один одного без застосування фізичної сили. Однак, коли Василь піднявся на ноги, щоб залишити квартиру, то заявив, що якщо підліток за декілька днів не знайде спиртного, то він «з ним розбереться». Захмелілий співмешканець не витримав і, схопивши кухонний ніж зі столу, наніс ним удар у спину своєму супернику. Не зважаючи на поранення, сусід швидко залишив квартиру. Нападник же, зрозумівши через декілька хвилин, що накоїв, - зателефонував до Київського райвідділу міліції та повідомив про те, що сталось.
Зараз Василь із проникаючою колото-різаною раною грудної клітини знаходиться в одній із лікарень міста Полтави. Чоловік, який у п’яному розпалі, не зміг стримати емоції та ввігнав ніж в спину суперникові, знаходиться під вартою, відносно нього Київським райвідділом міліції порушено кримінальну справу. Один із впевненістю стверджує, що якби не «хильнув» лишнього, то навряд чи вломився у чужу квартиру, а інший – що зміг би себе стримати, і не пустив у хід ножа. Однак, обом від цього не легше – один втратив здоров’я, а другий декілька років життя, які йому прийдеться коротати за ґратами.

Автор: Володимир Пасічко, Помічник начальника Київського РВ ПМУ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 січня 2010, 13:07 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації