Вхід | Реєстрація

Заклик юної полтавки пити українське молоко відзначили на загальнодержавному конкурсі

Заклик юної полтавки пити українське молоко відзначили на загальнодержавному конкурсі

У числі переможців загальнодержавного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Я хочу жити в якісному світі», підсумки якого підбили нещодавно, як завжди є і наші земляки. Цього разу пощастило 6-річній Вероніці Лусті з Полтави, саме її робота із звучним слоганом: «Пийте діти молоко – будете здорові і за це подякуйте українській корові!» перемогла в номінації «Кращий плакат на споживчу тематику» в категорії для наймолодших учасників від 5 до 8 років.

Як відомо, конкурс «Я хочу жити в якісному світі» проводиться під егідою Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, цього року він ювілейний – десятий. У ньому взяли участь юні художники віком від 5-ти до 17-ти років. Оцінювання робіт проводилось у трьох номінаціях: «Я пізнаю якісну продукцію», «Ми – архітектори якісного світу» та «Кращий плакат на споживчу тематику».

До державного підприємства «Полтавастандартметрологія» цього річ надійшло 224 малюнки від юних митців Полтавської області та лише 34 з них були відзначені призовими місцями і почесними дипломами. Тільки 9 найкращих робіт поїхали до столиці, щоб продовжити боротьбу на загальнодержавному рівні. Очолювала регіональне конкурсне журі генеральний директор ДП «Полтавастандартметрологія» Алла Миронова.

Кращі роботи, які надійшли до столиці, взяли участь у виставці «Я хочу жити в якісному світі», якій цьогоріч розпорядженням Кабінету Міністрів України присвоєно статус Національної. Витвори юних митців захоплювали своєю оригінальністю – на них світ натуральних та якісних товарів і дитячі застереження щодо вживання неякісної продукції, забруднення повітря й водойм. За допомогою олівців, фарб та різних художніх технік діти виразили свою любов до гармонії, краси, турботу про майбутнє людства, природи, планети…

Як повідомили в Міністерстві економрозвитку, протягом всіх 10 років проведення конкурсу юні художники щоразу дивували журі своєю майстерністю. Діти малювали фарбами й олівцями, крейдою і тушшю. Були аплікації з паперу, тканини, вовни, пластиліну, зерна, соломки, засушених квітів і трав. А ще на конкурс надходили малюнки на дзеркалі, склі, шовку, оформлені бісером, фруктами, витинанками з паперу, квілінг-технікою тощо. За результатами виставки-конкурсу щорічно видається ілюстрований каталог дитячих малюнків – усіх учасників загальнодержавного рівня. Цьогоріч на загальнодержавний рівень конкурсу вийшло 239 робіт.

Географія конкурсу охоплює всю без винятку територію нашої країни і щоразу бажаючих позмагатися стає дедалі більше. Участь у виставці-конкурсі беруть не тільки учні загальноосвітніх шкіл, творчих навчальних закладів, дитячих художніх шкіл, мистецьких центрів дитячої творчості, образотворчих гуртків і студій, а й вихованці дитячих будинків, шкіл-інтернатів, діти-сироти та діти з інвалідністю. За десять років проведення конкурсу на регіональному рівні у ньому взяли участь понад 40 000 малюнків, зокрема, у нинішньому році – 5671 малюнок. З них призові місця вибороли – 2352 роботи. А до Києва було надіслано 239 кращих із них.

Переможців конкурсу разом із супроводжуючими дорослими запросили на урочисту церемонію нагородження, яка проходила 1 листопада в Українському домі, що у Києві, в рамках Європейського тижня якості, який традиційно припадає на перший тиждень останнього місяця осені. У ній взяли участь представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, керівники регіональних центрів стандартизації та метрології, представники ЗМІ та громадськості. А по її завершенню на дітвору чекала захоплююча екскурсія в «Експерементаніум» - новий науково-дослідницький музей площею понад 2 тисячі квадратних метрів на території якого проводяться цікаві практичні заняття та різноманітні шоу з прикладної фізики, хімії, біології, кулінарії тощо.


Автор: Жанна Кущенко, ДП «Стандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 листопада 2013, 13:32 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації