Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах провели чемпіонат області з шахів

У Нових Санжарах провели чемпіонат області з шахів

4-го лютого Нові Санжари стали центром паломництва кращих шахістів Полтавської області. Цього дня у шаховому клубі на центральному селищному стадіоні пройшов турнір пам’яті Івана Джалого. Участь у ньому взяли шахісти із Полтави, Біликів, Решетилівки, Лубен.

Цей турнір був незвичайний. Хоча б тому, що його вперше включили до календаря заходів обласної федерації шахів. І 4-го лютого шахісти не просто брали участь у турнірі памяті Джалого, але й претендували на перемогу в чемпіонаті області зі швидких шахів. Організувати такі серйозні змагання допомогла обласна федерація шахів і особисто її голова Григорій Щербов. Він привіз із Полтави  професійні електронні годинники та гросмейстерські шахи. Для проведення турніру в залі клубу імені Івана Джалого ледве вистачило місць для учасників. Адже цього року їх було аж 26 чоловік. Турнір проходив за швейцарською системою: кожен шахіст мав провести дев’ять партій тривалістю по 10 хвилин.

Перед тим, як власне почалися змагання, усі учасники вшанували пам’ять Івана Джалого хвилиною мовчання. Потім спогадами про нього поділилися директор Новосанжарського НВК Микола Решетило, заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник. Світлана Джала, яка кожного року допомагає організовувати турніри на честь її чоловіка, подякувала всім, хто того дня своєю грою пошановував його пам’ять.

Перед тим, як почався перший тур чемпіонату, Григорій Щербов вручив нагороди кращим шахістам Новосанжарського району за підсумками 2013-го року: Віктору Кобі, Миколі Пов’якалу та Миколі Старченку. Після цього оголосили перші пари турніру і почався виснажливий інтелектуальний марафон тривалістю в кілька годин.

— Рівень суперників дуже високий, — ділиться перед початком своєї партії Віктор Коба, один із кращих шахістів району, — тут є пара майстрів спорту, більше десяти кандидатів у майстри. Прохідних суперників на таких турнірах не буває.

Представники району починають турнір непогано. Свою першу партію виграє Віктор Коба. Обігрує свого опонента Микола Старченко. Виграє у одного з полтавських кандидатів Леонід Береза. Проте далі стає складніше. Кожна партія стає справжнім випробуванням, а кожне здобуте очко дається дуже важко.

У підсумку ніхто із новосанжарських гросмейстерів не потрапляє навіть у трійку призерів. А виграє чемпіонат і турнір Джалого гість із сусідніх Біликів Георгій Горгола. Із новосанжарців найкращий показник здобуває Микола Пов’якало, який у підсумку стає лише шостим.

Після закінчення турніру організатори нагороджують переможця, призерів та учасників. Григорій Щербов нагадує, що чемпіонат області проходить за підтримки голови ОДА Олександра Удовіченка. А Світлана Джала дякує за спонсорську підтримку начальнику медичного центру «Нові Санжари» Олександру Блінову та його заступнику Валерію Губі, а за організацію турніру — директору шахового клубу Віталію Барановичу та голові обласної федерації шахів Григорію Щербову.

— Турнірів такого рівня у Нових Санжарах не було близько тридцяти років. Тому проведення цього чемпіонату сприятиме додатковій популяризації шахів і підійме імідж нашого селища, — переконаний директор шахового клубу Віталій Баранович.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації