Вхід | Реєстрація

Як скористатись податковою знижкою

Метою декларування доходів фізичних осіб є не тільки сплата податку до бюджету, а й повернення платникам сум податку на доходи фізичних осіб, надмірно сплаченого з їх заробітної плати в минулому податковому році.
Повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплаченого громадянами із заробітної плати, можна, зокрема, у разі реалізації права на податкову знижку.

До податкової знижки включаються фактично понесені витрати протягом звітного року, це зокрема, частина суми процентів за іпотечним кредитом, сума коштів сплачених за навчання, страхові платежі, сума оплати державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, суми витрат на переобладнання транспортного засобу.

При цьому, загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми нарахованої річної заробітної плати.

Заробітна плата - це основна і додаткова винагорода та інші заохочувальні виплати, у зв’язку з відносинами трудового найму.

Тому Кобеляцьке відділення Кременчуцької ОДПІ нагадує фізичним особам - підприємцям, що вони не мають права на податкову знижку з доходів, одержаних від підприємницької діяльності, оскільки такі доходи не відносяться до заробітної плати та відповідно не підлягають податковій знижці.

Для реалізації права на податкову знижку платнику податку необхідно заповнити та подати річну податкову декларацію та додаток 6 до неї. Декларація подається впродовж усього року.

Додаткову інформацію нададуть у Кобеляцькому відділенні Кременчуцької ОДПІ в Центрі обслуговування платників, за адресою: м. Кобеляки, вул. Касьяна, б.2.


Автор: Інформаційно-комунікаційний відділ Кременчуцької ОДПІ ГУ у Полтавській обл


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 березня 2014, 16:07 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації