Вхід | Реєстрація

Зловживати спиртним зовсім не корисно, а подекуди й смертельно

Зловживати спиртним зовсім не корисно, а подекуди й смертельно
Незважаючи на те, що останній тиждень практично весь був присвячений підготовці до охорони громадського порядку під час проведення виборів Президента України, основних обов’язків працівників міліції – розкривати злочини, ніхто не відміняв, а тим більше, коли справа стосується розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів. Одразу два убивства було розкрито в області, причому сталися вони у різних районах, але мотивація та умови, за яких були скоєні, дуже схожі.
Банальний сюжет, коли випивали, посварилися, побилися вкотре призвів до трагічного. Двом молодим, по суті, чоловікам допомогли віддати душі Богові тільки тому, що хильнувши зайвого, вони не поділили якихось задурманених горілкою інтересів. Перше убивство було скоєне у Полтаві по провулку Токарному. Жертвою став 49-річний полтавець, на квартирі у якого, власне, й влаштували гулянку. Його товаришем по пляшці на той вечір був на два роки старший чоловік, якому щойно виповнився 51 рік. Після чималої кількості оковитої, між друзяками зав’язалася сварка. Після того, як словесних аргументів почало не вистачати, 51-річний чоловік вихопив ножа і вдарив друга у грудну клітину, націлюючи холодну зброю прямісінько у серце. Від отриманих поранень потерпілий помер. Лікарі, яких було викликано, тільки констатували смерть. Обоє раніше судимі, що їх звело за одним столом, на разі з’ясовує слідство, але уже достеменно відомо, що відповідальності підозрюваному у вбивстві не уникнути, адже проти нього порушено кримінальну справу за фактом убивства (ст..115 ч.1 Кримінального кодексу України).
Практично за таким же сценарієм «розігралася» кривава драма і в Козельщинському районі – село Сушки. Двоє друзів, причому один із них, якому 42 роки, взагалі не мав постійного місця проживання. Випивали у 67-річного місцевого жителя. Сварка виникла раптово, але здоровішим, безперечно, виявися молодший, тому й скористався цим. Судово-медичний розтин показав множинні переломи ребер з обох сторін, а також ушкодження, які несумісні з життям. Винуватця трагедії затримали і нині проти нього порушено кримінальну праву за ст.. 121 ч.2 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). За такі дії підозрюваний може отримати від 7 до 10 років позбавлення волі.
Тож напевно, перед тим, як сідати за стіл у компанію сумнівних друзів, чи не варто подумати про наслідки, до яких може призвести і зловживання спиртним, і вирішення питань за чарчиною-другою.

Автор: ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 січня 2010, 13:47 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації