Вхід | Реєстрація

Вони рахують, а ми платимо

Державний комітет статистики підрахував, що упродовж минулого року в Україні найбільше подорожчали ліки, плата за житло, гарячу воду, каналізацію, а також горілка й тютюн.
У звіті Держкомстат вказує, на скільки відсотків зросли ціни на товари й послуги. На першому місці у переліку подорожчання – тютюнові вироби. Другу позицію поділили паливно-мастильні матеріали та комунпослуги, а на третьому місці – фармацевтична продукція.
Цифри статистики показують, що ціни на одяг та взуття виросли всього на 10%, але більшість українців відчули значне подорожчання. І небезпідставно, бо за останні 7 років ціни на одяг та взуття вперше так стрімко підвищувались упродовж року. Виходить, що у період кризи, коли безробітних в Україні стало більше, а купівельна спроможність знизилася, ціни виросли, хоча за всіма законами економіки мало бути навпаки. Експерти вже вказували, що за кордоном саме так і зробили, аби підтримати товарообіг та не залишити виробників без споживача.
Аналізуючи дані Держкомстату, бачимо, що були в нас і гірші часи. Виявляється, у 2008 р. в Україні ривок цін був ще більш стрімким, а минулий рік став не таким вже й страшним, хоч і пророкували нам тяжку кризу. Найменше постраждали від цінових перепадів Київ та Кіровоградська область – саме в цих регіонах зафіксовано найменші показники росту цін.

Подорожчання товарів та послуг упродовж 2009 р.
Хліб - 10%
М’ясо - 6%
Молоко - 16%
Алкоголь - 18%
Тютюн - 66%
Одяг та взуття - 10%
Квартирна плата - 24%
Водопостачання - 27%
Каналізація - 40%
Побутова техніка - 14%
Амбулаторні послуги - 15%
Фармацевтична продукція - 36%
Освіта - 15%
Транспортні послуги - 10%
Паливо і мастила - 46%

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2010, 12:45 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації