Вхід | Реєстрація

ФОТО - Того не злякають страшні холоди, у кого є сало в запасі завжди!

ФОТО - Того не злякають страшні холоди, у кого є сало в запасі завжди!
Під таким гаслом у Полтаві пройшло традиційне Свято сала. Його міська влада влаштовує вже третій рік поспіль. Минулого року воно викликало загальнодержавний резонанс, адже бажаючих скуштувати сало у шоколаді виявилось чимало.
Цьогоріч родзинкою заходу став несподіваний дует – сало у шампанському. Скуштував його і міський голова Андрій Матковський. Він нагадав, що сто років тому Полтава постачала сало в Європу, а сьогодні воно широко відоме в Україні. Сало, наголосив мер, допомагає пережити холодну зиму. Міський голова побажав кожному полтавцю мати сало і до сала та впевнено дивитися у майбутнє.
Участь у святі взяли виробники м'ясної продукції - Полтавський м'ясокомбінат, фірма «Зоря», ПП Венгровський, товариство «Кременчукм'ясо». Реалізували продукцію з 14 торгових точок. Відбувся конкурс на кращу страву із сала «Полтавське сало – найкращий делікатес». На конкурс виставлено близько 30 найменувань виробів – сало козацьке, рулет часниковий, сало українське, закуска "Селянська", бекон фарширований, сало по-домашньому, шпиг угорський тощо. Номінації відзначалися оригінальністю: «За любов до сала», «Сало – найкраща закуска», «За найбагатший вибір сала», «Традиції сала живі», «За найсмачніше сало». Перемогла у конкурсі агрофірма «Маяк» (керівник Тетяна Корост).
Окрім виробників до проведення заходу був залучений "Козацький табір" - 12 автотрейлерів, тематично оформлених за мотивами Полтавської битви. Свою продукцію виставила і спілка пасічників.
Гостям свята був запропонований широкий вибір страв української та полтавської кухні – козацькі пундики, млинці від козачки, гетьманські сосиски на грилі, варенуха, витребеньки полтавські, вареники „Побиванські" тощо. Збадьоритися полтавцям допомагав чай та глінтвейн, виготовлений за рецептом батька мера Полтави. Всього на святі було представлено понад 1,5 тонни сала.
Як завжди, під час дійства провели благодійний аукціон. Купили двох смажених поросят – по тисячі гривень за кожне дали голова Ради підприємців Олександр Гранько та керівник фракції БЮТ у міській раді Сергій Гершкович. Кошти, зібрані на аукціоні, підуть на придбання медичного обладнання у логопедичний кабінет 39-ої спеціальної загальноосвітньої школи (для дітей із затримкою психічного розвитку).
Свято сала викликало великий інтерес у ЗМІ, у тому числі й закордонних. На нього прибули журналісти з DPA (Німеччина) та інших інформаційних агенцій світу, телеканалів Росії.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2010, 13:42 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації