Вхід | Реєстрація

В Полтаві вперше за 20 років кладуть новий асфальт у дворах

Начальник служби з ремонту полтавських доріг розповів про те, як проходить ремонт доріг у дворах, де покриття ніколи не міняли

8 липня до редакції «Полтавщини» звернувся начальник КП «ПМШЕД» Олег Вовк. Дорожні працівники Полтави вперше почали ремонтувати покриття у дворах. Ми вирішили подивитись, як саме проходить робота. Адже, за словами деяких полтавців, дороги біля будинків не ремонтували з самого їх заселення у нові квартири.

 

Як саме ведуться роботи

Працівники спочатку вирівнюють борти, а потім, за допомогою щебеня, — основи дороги, тому що у деяких місцях стоїть вода. Далі вже кладеться нове асфальто-бетонне покриття. Перед укладанням нового покриття, дороги змащують бітумною емульсією, аби вони краще схоплювались. Щоб усе встигнути та захопити всі ділянки, в Полтаві працюють паралельно 4 організації.

Довідка. Бітумна емульсія — рідкий мінеральний комплекс (горючі органічні речовини), що складається з вуглеводнів та утворюється з білкових і жирових речовин нижчих організмів.

За словами Олега Вовка, рішення про ремонт вулиць ухвалюється на основі звернень мешканців та особистого плану підприємства. План розробляється з розрахунком побажань людей.

— Беремо один район і по ньому ведемо роботи, — каже начальник «ПМШЕДу». — Зараз почали працювати в Алмазному. Ремонтуємо всі двори, не пропускаючи жодного. Паралельно ведемо ремонт вулиць. Якщо вулиці якось раніше ремонтували, то двори ніколи в житті ніхто не ремонтував. Не забуваємо і про віддалені селища. Наприклад, Вороніно, Івонченці. Там засипаємо ями старим асфальтом, який ми зрізаємо тут. За такої погоди вирівнюємо його грейдером, укладаємо катком, і він добре тримається. В місті ж кладемо тільки новий асфальт. Будемо намагатися якомога більше зробити в залежності від погодних умов та виділених коштів.
Плани по ремонту

В планах у дорожніх працівників зробити ремонт на всіх вулицях та у всіх дворах Полтави, які цього потребують. Олег Вовк сподівається, що коштів, які зараз виділяються з бюджету, вистачить для цього.

Зараз працівники підприємства майже закінчили роботу на провулку Комісарівському, 12 і працюють на вулиці Ціолковського, 2. Далі за планом ремонт вулиці Грушевського до траси. Вони повністю відремонтують дороги та проїзди наліво та направо від вулиці. Після неї працюватимуть в Алмазному районі в бік автовокзалу. Після вулиці Ціолковського ремонтуватимуть двори на Сінній та Зигіна. Це планується розпочати вже завтра. Олег Вовк пообіцяв не пропускати жодного двору. Також КП «ПМШЕД» розроблено проект на реконструкцію вулиці Артема. Її планують розширити десь на півтора метри.

 

Відгуки полтавців

За словами однієї з мешканок 12 дому на Комісарівському провулку, дорога біля будинку не ремонтувалась з самого відкриття будинку, тобто з 1994 року. Через те, що бордюрів не було, власники автомобілів паркували їх на дитячих майданчиках.

— Залишилось вирішити тільки питання даху, — каже вона. — Завтра підемо на сесію міськради. Будемо просити Олександра Федоровича вирішити цю проблему.

— Сходіть, — відповідає їй на це Олег Вовк. — Він зараз нікому не відмовляє.

Сподіваємось, що цей асфальт протримається довгі роки.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2015, 13:28 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації