Вхід | Реєстрація

Хазяїн дорожнього перехрестя

Хто ж він такий, той хазяїн, та що йому роботи на перехресті доріг? Звати його світлофор. І діти знають, що то сигнальний електричний ліхтар із різнокольоровими стеклами для регулювання руху на вулицях. Ще донедавна у Миргороді для автомобілів і пішоходів вулиць вистачало. Сьогодні від автотранспорту стало не тільки тісно, а й небезпечно. Для зручності пішоходів у найбільш людних місцях дорогу перетинають смугасті «зебри». Там перевагу при перетині вулиці мають пішоходи. А що ж автомобілі? Чекають! Чи довго? Всяк буває.
При перетині гомінкої вулиці Гоголя від головного входу на курорт у напрямку ринку і в зворотному напрямку у базарний день потік пішоходів по красивій кольоровій пластиковій доріжці не припиняється довго. Водії автотранспорту чекають своєї черги. Нарешті поїхали. Та досить одному пішоходу ступити на «зебру» - і вже скриплять гальма автомашин.
- Хто б що не говорив про достоїнства пішохідної доріжки, але на людних перехрестях вона не вирішує всіх проблем переходу вулиць, - сказав начальник комбінату благоустрою та озеленення міста Юрій Кібірєв. Такої ж думки і керівники міської ради. Для безпеки і зручності усіх учасників вуличного руху за кошти міського бюджету на стику вулиць Гоголя і Воскресінської встановили світлофор. Він не тільки по черзі блимає своїм зеленим та червоним електричним оком, а й довірливо людським голосом нагадує: «Перехід вулиці Гоголя дозволено», «…закінчується», «…заборонено». Світлофор справедливо враховує інтереси усіх учасників руху. Це вже четверте у нашому місті регульоване світлофором перехрестя. Коштує той регулятор руху, звісно, дорого. Але безпека людей на запруджених автотранспортом вулицях дорожча. Тим більше на початку навчального року у школах, коли потік пішоходів збільшується за рахунок дітей.
Утім не зайве нагадати і дорослим, що світлофор встановлено не для окраси завжди людного перехрестя, а для безпеки та зручності учасників руху. Отож, перш ніж ступити на пішохідну доріжку, киньте погляд на світлофор. Для того він і встановлений, щоб запобігти будь-якій пригоді на дорозі.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2009, 16:38 | Миргород | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації