Вхід | Реєстрація

Бандита виказали легкі кросівки

Правоохоронці Кременчуцького району днями знайшли і затримали 22-річного розбійника, який скоїв зухвале пограбування мешканців с. Білецьківка. А виказало зловмисника взуття – легкі кросівки. І це у 20-градусний мороз!
За словами старшого інспектора відділу зв’язків із громадськістю ГУВС Полтавської області Яни Холодної, раніше судимий за крадіжки молодик після виходу на волю так і не знайшов роботи або, можливо, не надто ретельно її й шукав. Утім, якось опинившись у Білецьківці, пішов у прийми до жінки. Яка-то була родина з колишнім засудженим і безробітним, що зловживає спиртними напоями – питання риторичне. Однак жінка наразі перебуває на 8-му місяці вагітності, і, ймовірніше, дитина батька довго не побачить.
Ввечері 21 січня зловмисник вирішив «вполювати» чужі гроші. Слідство встановить, що готувався він недовго й обирав жертв навмання. Зайшов спочатку у першу-ліпшу хату на вулиці. Постукав у двері. А коли господар відчинив, відштовх­нув дядька та кинувся в оселю шукати гроші. Однак чи-то грошей не знайшов, чи-то й не було їх у господаря, але перед тим, як втекти, молодик схопив єдину більш-менш цінну річ у хаті – мобільний телефон. До речі, апарат був найпростішим, у будь-якому магазині ціна йому гривень 300…
Наступною «точкою» стала ще одна найближча хата, в якій проживала самотня 81-річна бабця. Молодик знову ж таки постукав у двері. Коли жінка запитала: «Хто?», відповів: «Сусід!». І, незважаючи майже на першу ночі, довірлива бабуся відчинила двері.
Молодий хлопець гамселив стареньку щосили. Пізніше експерти скажуть, що у жінки серйозні травми голови й обличчя. Наразі бабуся перебуває у лікарні та почувається недобре. А тієї ночі від побоїв жінка просто знепритомніла. Коли очуняла, боялася навіть й дихати. Скориставшись цим, розбійник перерив хату догори дном. І знайшов відкладені старенькою на «чорний день» 5700 грн.
Затримали зловмисника за добу у м. Конотоп Сумської області, де той переховувався у родичів. А вийшли на нього за слідами легких кросівок. Правоохоронців дуже здивував вигляд взуття, адже у такі морози взути кросівки наважиться лише неординарна особистість. І хоча обличчя молодика у Білецьківці достеменно згадати ніхто не міг, багато хто запам’ятав дивака у літніх кросівках.
Слідчим хлопець пояснив свої дії особистими боргами. Мовляв, роботи не мав, напозичався у друзів 2 тис. грн, які настав час повертати…
За розбійний напад молодику світить щонайменше від 3-х до 7-ми років позбавлення волі. Але це за умови, що він непричетний до інших раніше скоєних подібних злочинів.

Автор: Ірина КОЖАРСЬКА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2010, 15:12 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації