Вхід | Реєстрація

Унікальний проект школи громадянської активності та патріотичного виховання «Агенти змін»

Унікальний проект школи громадянської активності та патріотичного виховання «Агенти змін»

Унікальний проект школи громадянської активності та патріотичного виховання «Агенти змін»
За ініціативи Полтавського територіального відділення МАН України учні шкіл Полтавщини долучились до 2-го етапу Школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання «Агенти змін».

Полтавське територіальне відділення МАН України, Молодіжна ініціатива «Серце в долоньках», Благодійна фундація «Діти надії», Центр політичних студій та аналітики спільно з фахівцями Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова та Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка провели сесійні збори 2-го етапу школи громадянської активності та патріотичного виховання «Агенти змін» з метою виховання громадянської свідомості учнівської молоді України шляхом неформального інтерактивного навчання.

Організаторами та тренерами заходу виступили: Катерина Клюзко, координатор проекту з громадянської освіти Малої академії наук України, керівник Молодіжної ініціативи «Серце в долоньках», виконавчий директор БФ «Діти надії» та випускниця навчальної програми професійного зростання в США «Виховання громадянської свідомості молоді в контексті освітньої реформи»; Юлія Кравченко, доцент кафедри культурології ІФОН НПУ ім. М. Драгоманова та кафедри української філософії та культури КНУ імені Тараса Шевченка, практикуючий тренер з Програми «Філософії для дітей», методист Малої академії наук України; Ольга Будник, виконавчий директор ГО «Центр політичних студій та аналітики»; Сергій Корнилюк, менеджер з розвитку «Центру політичних студій та аналітики», тренер та редактор Advohub.org; Анна Довбик, координатор волонтерських напрямків МІ «Серце в долоньках», практикуючий психолог та атр-терапевт відділу навчально-виховної роботи МАН; Ірина Колотило, юрист, громадський діяч, тренер з толерантності в патрульній поліції.

Привітав учасників школи Президент Полтавського територіального відділення Малої академії наук України Володимир Онищенко, акцентував увагу на важливості формування національної свідомості учнівської молоді та побажав усім присутнім творчих успіхів у їх починаннях та реалізації усіх планів у майбутньому.

Школа «Агенти змін» працює з активними дітьми, які мають бажання засновувати та розвивати ініціативи спрямовані на вдосконалення життя своєї громади школи, району, села чи міста у реаліях українського сьогодення. Заняття школи формують в учасників усвідомлення своєї ролі у громаді, участі та можливостей впливу на її розвиток, та поглиблять розуміння понять «громадянське суспільство», «громада», «відповідальна участь».

Під час навчання на 2-гому етапі школи юні науковці мали змогу сформувати усвідомлення своєї ролі у громаді, участі та можливостей впливу на її розвиток, та поглибити розуміння понять «громадянське суспільство», «громада», «відповідальна участь».

У ході Школи громадянської активності та патріотичного виховання «Агенти змін» відбулися сесії:

– Арт-майстерня «Розвиток потенціалу». Шлях до мрій.

– Карта мрій. Плани на майбутнє.

– Розвиток. Лекції та презентації від тренерів.

Під час проведення заходу учасники школи презентували домашні проекти та жваво дискутували з експертами.

Усі заняття проходили в ігровій та творчій атмосфері із застосуванням неформальних інтерактивних методик «leaning by doing» з досвідченими тренерами і викладачами. Крім того, у програмі було заплановано цікаві зустрічі, екскурсії містом та багато іншого.


Автор: Рена Дарсанія, ІАЦ ПолтНТУ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2015, 14:51 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації