Вхід | Реєстрація

Запрацювала єдина на Полтавщині сучасна лінія з виробництва батонів

Улюблені багатьма полтавцями батони «Підмосковний», «Фантазія», «Гірчичний» та булочка «Городська» Полтавського хлібокомбінату відтепер виготовляють на новій лінії, аналогів якій на вітчизняному просторі одиниці, а в полтавському регіоні немає взагалі. Навіть за складних економічних умов лідер хлібобулочних виробів Полтавщини продовжує модернізувати виробництво і рухатися вперед.
— Модернізація підприємства сьогодні вкрай необхідна. Інакше через кілька років ми станемо неконкурентоспроможними,— пояснює голова правління ВАТ «Полтавський хлібокомбінат» Василь Гаврилюк.— Тож компанія розвивається, незважаючи на труднощі, і намагається осучаснити виробництво, зберігши якість продукції та кращі традиції і рецепти хлібопечення.
— Нова лінія з виготовлення батонів — це лише перший крок масштабного переоснащення підприємства. Було встановлено вистійну шафу для батонів українського виробництва, що має автоматичне регулювання температури, вологості та механізовану посадку тістової заготовки, а також тістомісильну машину російського виробництва. Для поділу тіста на шматки певної ваги використовується нове шведське обладнання фірми «Glimek». Цей процес здійснюється за допомогою вакуумного розподільника, округлювача тістової заготовки й закатувальної машини. Обійшлася нова лінія Полтавському хлібокомбінату півтора мільйона гривень, — зауважив директор ВАТ «Полтавський хлібокомбінат» Віталій БАЛИХІН.
Сучасна лінія з виробництва батонів повністю автоматизована. Її обслуговують лише троє працівників, ручна праця відсутня. Відтак, йдеться про здешевлення виробництва, підвищення його якості та прискорення самого процесу випікання батонів. Якщо раніше за добу на «Полтавському хлібокомбінаті» могли випікати 14 тисяч батонів, то зараз — 30 тисяч.
— Випечені на новій лінії батони унікальні насамперед завдяки спеціальній вистійній шафі. Адже в ній з батонів знімається «напруга» машинного замісу — й тістова заготовка отримує позитивну енергію, — розповідає начальник виробництва ВАТ «Полтавський хлібокомбінат» Ніна Капля.
Продукція Полтавського хлібокомбінату виготовляється з використанням винятково натуральних компонентів без будь-яких штучних домішок. Підтвердженням цьому є отримані минулого року знаки відповідності — «100% натуральне», «Національні традиції», «Європейська якість».
 Представники ЗМІ Полтави минулого тижня не лише на власні очі побачили процес виготовлення батона «Підмосковного», а й скуштували духмяні золотаві хлібні вироби прямо з печі. Освятив нову лінію та благословив виробництво продукції священик Свято-Макаріївського собору отець Олексій Соловйов.
За словами Віталія Балихіна, на Полтавському хлібокомбінаті створений план розвитку підприємства. У перспективі тут прагнуть узагалі відмовитися від важкої ручної праці. Але при цьому обіцяють, що обійдуться без скорочення робочих місць, оскільки обсяг виробництва продукції збільшуватиметься. У планах також облаштування нової тунельної лінії для виготовлення бубликів і сушки та встановлення на кожній виробничій лінії спеціальних кулерів, де охолоджуватимуться хлібобулочні вироби.
Сьогодні продукцію Полтавського хлібокомбінату можна придбати у торговельних мережах Києва, Харкова, Донецька та Дніпропетровська.
Підприємство поставило перед собою ще одне амбітне завдання — зробити Полтаву не лише духовною, а й хлібною столицею України. І це цілком під силу потужному полтавському виробнику!

Автор: Тетяна ГАЛЯМ, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2010, 10:00 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації