Вхід | Реєстрація

Померла на операційному столі

Не встигло місто оговтатись від розмов про смерть жительки села Красна Лука начебто через лікарську помилку, як знову трапилася неприємність.
Під час операції, яку проводили лікарі-гінекологи, померла 45-річна жителька села Мартинівки Любов Павловська. 
Люди говорять, що лікарі не врахували вади серця жінки і передозували з наркозом.
У розмові з сільським головою Мартинівської сільради Олексієм Васильовичем Козиркою з’ясували, що Любов Михайлівна працювала завідувачкою дитячим садком, її чоловік Микола Іванович – головний інженер ВАТ «Гадяцьке бурякогосподарство». Подружжя мало чотирьох дітей – двох доньок і двох синів. Менший ходить до школи.
«Жінка мала дуже добру вдачу, - говорить сільський голова. – Завжди відгукувалася на чужі біди, підтримувала і допомагала багатодітним сім’ям. Як завідуюча дитячим закладом, була відповідальною в роботі. Дуже шкода, що так трапилося. Стопроцентно не можу сказати, що її смерть – це лікарська помилка, бо ж не був на операції та і не дуже розуміюся у медицині. Чув, що рідні дуже незадоволені діями лікарів. А особисто з родичами цього не обговорював, був заклопотаний організацією похорон».
«На превеликий жаль, нам не вдалося вмовити рідних зробити розтин тіла померлої, щоб встановити дійсну причину смерті, - говорить заступник головного лікаря Гадяцької ЦРЛ Марія Йосипівна Осипчук. -  Без їхнього дозволу ми не маємо права це робити. Стосовно наркозних препаратів, то ми застосовуємо дуже ефективні і дорогі ліки, які дають змогу пацієнту швидко вийти зі стану наркозу. Якщо ж передозування, то пацієнт просто не виходить з наркозу. У жінки наступила клінічна смерть після 3-годинної операції. Всі відповідні дії витримані. З нею після операції спілкувалися два оперуючі лікарі – В. Надтока та М. Гребінченко. Всі команди, які задавав їй реаніматолог, вона виконувала, а потім на фоні повного післяопераційного благополуччя сталася зупинка серця. Чоловік пацієнтки, до операції, постійно перебував біля неї, консультувався з обласними фахівцями. Не знаю, чим це все закінчиться. Рідні вкрай незадоволені діями лікарів».

Автор: Спілкувалася Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2010, 15:24 | Пирятин |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації