Вхід | Реєстрація

Агітатор одного з кандидатів у президенти ґвалтував хлопчиків

У місті Миргород на Полтавщині міліція затримала юриста, якого звинувачують в розбещенні малолітніх. Раніше вже повідомлялося про те, що чоловік вступав у сексуальні стосунки з неповнолітніми, а весь процес знімав на мобільний телефон.
Кореспонденту Gazeta.ua стали відомі подробиці даної справи.
1 січня 29-літнього Віталія Лозу затримали працівники міліції в одній із квартир 5-поверхівки по вул. Панаса Мирного в Миргороді. Затриманий працював юристом на одному з підприємств міста.
Займався агітаційною роботою на користь одного із кандидатів перед першим туром виборів президента. До роботи залучив неповнолітніх.
"Сусідський хлопець та його друзі роздавали газети, листівки під час виборчої кампанії як у нас в селі, так і в Миргороді та інших селах району. Хотіли заробити якусь копійку. 31 грудня приїхав чоловік із міста. Запросив їх відсвяткувати Новий рік. Чув, що потім хлопець втік з якоїсь квартири, а один не зміг. Що там і як – не знаю, балакають всяке, – розповідає 52-річний Михайло, житель приміського села.
- Цей чоловік найняв квартиру. Своєю машиною повіз на неї 4 неповнолітніх хлопців. Змусив розпивати спиртні напої. Почав показувати порнографічні фільми. Коли хлопці відчули, що щось не так, то спробували втекти. Троє скористалися ситуацією, взяли ключ, відкрили двері та покинули квартиру. Один зникнути не зміг, – розповідає 35-річний Володимир Піскун із Миргородського міськрайонного відділу міліції. – Чоловік викрутив ніжку стільця і вдарив нею неповнолітнього по голові, а потім по руках. Забрав мобільний телефон і витяг із нього батарею. Сказав, що нікуди не відпустить. Провів із хлопцем цілу ніч, вступав з ним у статевий контакт.
Коли хлопець 1 січня не з’явився додому, то батьки забили на сполох. Напередодні син сказав рідним, що буде святкувати із друзями. Батьки від останніх дізналися про можливе місцеперебування сина. Приїхали в місто. Почали стукати у двері. Ніхто не відповідав.
Пізніше вияснилося, що Лоза не давав хлопцеві говорити.
- Батьки подзвонили в міліцію. Неповнолітньому випадково вдалося наблизитися до вікна. Його побачили з вулиці. Батько та кум вибили двері і вскочили у квартиру. Працівники міліції мужчину затримали. Вилучили ноутбук із порнороликами. Там же були відеосюжети, котрі знімав цей чоловік на мобільний телефон під час статевого контакта із неповнолітніми хлопцями, – пояснює Володимир Піскун. – Встановили, що вперше затриманий вступив у сексуальні відносини у 2006 році із 14-літнім хлопцем.
Ніякого побиття працівниками міліції не було. Ми затримали чоловіка о 2 годині дня. Повезли на обстеження. У нього під оком був синяк. О 18.00 відпустили. Він через 3 дні звернувся у лікарню і ліг у неврологію.
Днями Лоза виписався із лікарні і працівники міліції, згідно з рішенням суду, його заарештували. Зараз знаходиться в СІЗО у Полтаві.
У той же час, мати затриманого заявила, що міліція побила Віталія Лозу, після чого він був змушений лікуватися.
"Син як адвокат домігся, що в Хоролі звільнили з роботи 2 міліціонерів, а в Миргороді одному не дали майора. Міліція тепер мститься моєму синові, – пояснює Лідія Лоза, - Тільки вийшов із лікарні, міліція його вкинула в машину. Віталія можуть там вбити. До ранку не доживе."

Автор: www.gazeta.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2010, 14:51 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації