Вхід | Реєстрація

У Кременчуці затримали наркоторгівців

Нещодавно в поле зору правоохоронців потрапив мешканець  Кременчука,  27 річний Сергій (ім’я змінене), який вже мав проблеми з законом за збут метамфітаміну.
Близько місяця кременчуцькі міліціонери документували діяльність цієї особи. Сергій організував чіткий механізм реалізації наркотичної сировини.
Молодик постачав метамфітамін в місто Кременчук із сусідньої області і на цьому заробляв чималі гроші. Вже в місті фігурант перепродував наркозілля трьом довіреним особам, які  працювали тільки з ним. А ті в свою чергу також наварювали  на споживачах.
«Вирахувати всіх фігурантів справи працівникам міліції було не просто, але  завдяки професіональним діям працівників відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків справу доведено до логічного завершення »- повідомив Василь Овчаренко, заступник начальника ГУ МВС України в Полтавській області –начальник Кременчуцького МУ.
Під час проведення працівниками міліції оперативних заходів, постачальник та всі спільники були затримані.
Зараз вже доведено близько 20 фактів збуту амфітаміну цими особами.
А затримали горе-бізнесменів увечері 25 січня,  коли Сергій, на власному автомобілі, прибув до клієнтів для укладання чергової угоди купівлі продажу психотропу. 
На момент затримання  молодик мав  при собі 20 грамів наркотичної сировини. Цієї кількості речовини вистачило б  на 67 доз  по 0,3 грами , які (за цінами чорного ринку) коштують 20 тисяч гривень .
На допиті Сергій  повідомив, що амфітамін він придбав у  знайомого  у сусідній області за  5000 гривень (250 гривень 1 грам).  Звісно, такого роду прибуток давав можливість затриманому ні в чому собі не відмовляти та відпочивати «на славу».  Лише за місяць своєї брудної роботи молодик зміг купити автомобіль «хонда акорд», який на даний час теж під арештом.
Сергій стверджує, що й сам вживав наркозілля, оскільки має певну залежність від амфітаміну.   
Наразі відносно всіх фігурантів порушено кримінальну справу за ознаками статті 307 Кримінального Кодексу України (збут наркотиків), за що можна отримати до восьми років тюремного ув’язнення.
Оперативники, в свою чергу, працюють над затриманням осіб, які виготовляли цей психотроп в «кустарних умовах» та встановлюють канали надходження наркосировини із сусідніх областей.

ДЛЯ ІНФОРМАЦІЇ
Останнім часом популярним наркотиком серед молоді є, так званий, «фен», або ж психотропна речовина метамфітамін. 
Як і всі наркотичні та психотропні засоби він  дає свій ефект  звикання.
Вживання метамфітаміну  підвищує швидкість роботи  серця, артеріальний  тиск, температуру тіла, темп дихання та проявляється в  збудженій поведінці особи, яка його вжила протягом однієї доби. Окрім цього цей психотроп призводить до  розширення зіниць  та дає різні почуття посиленої енергії  та гіперактивності.
Якщо особи, які мають певну залежність від психотропу, призупинять  його приймання, то це викликає в них сильну депресію, що спонукає їх до скоєння злочинів різного ступеня тяжкості . 
В свою чергу постійне  вживання призводить до  психозу , шизофренії та характеризується параноєю, слуховими та зоровими  галюцинаціями.
 
Якщо Вам відомо про факти виробництва, або торгівлі наркотиками негайно телефонуйте до ГУМВС Полтавщини за номером :51–77-57, 51-06-07 та 102. Або надайте інформацію будь-яким іншим зручним для Вас способом.

Автор: ВЗГ ГУМВС за метеріалами прес-офіцера Кременчуцького МУ Анни Волювач


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2010, 15:41 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації