Вхід | Реєстрація

Вісім підприємців отримають фінансову допомогу від влади Полтавщини

Вісім підприємців отримають фінансову допомогу від влади Полтавщини

Вісім суб’єктів господарювання отримають згідно з обласною програмою відшкодування частини своїх кредитів, які вони взяли на розвиток бізнесу.

Відбулося засідання конкурсної комісії з відбору кандидатів на фінансову допомогу відповідно до «Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2017-2020 роки». У заході взяли участь представники контролюючих органів та Департаменту економічного розвитку ОДА та чолі з Інною Іщенко.

Комісія вислухала та підтримала вісьмох представників підприємств із заявлених дев’яти. Йдеться про шість учасників з Полтави, одного з Карлівського і одного з Миргородського районів.

— Комплексна програма розвитку малого та середнього підприємництва довела свою ефективність у минулому році. Тоді ми підтримали 11 бізнес-проектів на суму майже 500 тис. грн, завдяки яким було створено понад 30 нових робочих місць. Приємно відзначити, що у 2018 році депутати внесли зміни до цієї програми в частині збільшення фінансової допомоги до 1 млн грн. Проект зарекомендував себе як успішний, тому що створюються нові робочі місця. Розглянуті вісім бізнес-проектів створили їх 20. Прогнозуємо, що до кінця року таким чином з’явиться до 60 робочих місць і це тільки в межах нашої програми, — зазначила Інна Іщенко.

Керівник підкреслила, що подібні програми існують у районах, влада яких також стимулює створення нових робочих місць і утримання на плаву сучасних підприємців. Також обласна влада наполегливо закликає новостворені ОТГ впроваджувати в себе таку ініціативу.

Наголосимо, що згідно з обласною програмою відшкодовується частина тіла кредиту, в залежності від кількості створених робочих місць. Якщо підприємець взяв на роботу одну людину – це 10%, двох – 15%, трьох і більше – 20%. Відібрані конкурсною комісією учасники програми постійно контролюються, аби не допустили скорочення робочих місць і несвоєчасної виплати зарплати. Програма реалізується завдяки взаємодії влади, бізнесу та банків. Розпорядниками коштів є Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій та Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

30-річний Сергій Халаш – керівник ПП «Інтердеталь». Відшкодування по його кредиту становить 10%. Це полтавське підприємство працює по всій Україні. Займається серед іншого оптовою і роздрібною торгівлею металевими виробами для промислових і сільськогосподарських підприємств. Причому значну частину із них «Інтердеталь» купує на профільному заводі під замовлення. Серед його клієнтів – аеропорт «Жуляни», летовища Львова та Івано-Франківська, «Укрпошта», «Укрнафта» та інші. На відміну від деяких молодих і талановитих, підприємець планує жити в Україні, розвивати свій бізнес і брати на роботу до себе вітчизняних професіоналів.

– Шкодую, що не дізнався про обласну програму підтримки підприємництва у минулому році. Тому що наш бізнес розвивається, ми постійно шукаємо не тільки нових клієнтів для своєї продукції, а й нові фінансові інструменти, – розповів Сергій Халаш.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 квітня 2018, 13:36 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації