Вхід | Реєстрація

В Полтаві таксист окрім пасажирів перевозив ще і 19 кг макової соломки ...

В Полтаві таксист окрім пасажирів перевозив ще і 19 кг макової соломки ...
Нещодавно в самому центрі міста Полтави вдень правоохоронцями був зупинений автомобіль “Део-ланос”, в салоні якого знаходилося троє хлопців та одна дівчина. Можливо б, дружня компанія поїхала собі далі, якби не “знахідка”, виявлена міліцією у їхньому багажнику…
А багаж виявився не простим, точніше не легким - 19 кілограмів макової соломки було вилучено співробітниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Октябрського РВ ПМУ спільно зі взводом спеціального супроводження державної патрульної служби УДАІ ГУМВС України в Полтавській області під час проведення всеукраїнської операції “Мак”.
Як виявилося пізніше, компанія поверталася з відпочинку, та всі, окрім водія, і гадки не мали, що везуть наркотики. Сам же водій – 34-річний чоловік, раніше судимий, працюючий таксистом, пояснив правоохоронцям походження виявленого зілля – “відпочиваючи біля річки, хотів у кущі викинути сміття, а знайшов там розстелену на сонечку макову соломку, яку зібрав у сумки та погрузив потай від усіх у авто”.
Сергій Журавльов, експерт сектору експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів відділу спеціальних видів досліджень науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС говорить, що згідно діючого законодавства вилучена макова солома віднесена до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких в Україні заборонено.
За словами Івана Ващенка, начальника сектору відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Октябрського РВ, який безпосередньо приймав участь у затриманні підозрюваного, стало відомо, що як тільки їм надійшла оперативна інформація щодо ввезення до міста великої партії наркотиків, вони миттю відреагували та, відстеживши даний автомобіль, одразу затримали на одній з вулиць міста.
Віталій Шевчуга, начальник Октябрського райвідділу міліції говорить, що на даний час водій автівки затриманий, щодо нього вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 3 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне перевезення наркотичних засобів), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Автор: Прес-служба ГУ МВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2009, 14:25 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації