Вхід | Реєстрація

«Доступні ліки» повернулись

«Доступні ліки» повернулись

У Новосанжарському районі відновлена програма, за якою хворі на цукровий діабет, бронхіальну астму та серцево‑судинні недуги знову можуть отримувати ліки, частково або повністю оплачені з держбюджету.
Як повідомив Олег Яковенко, головний лікар Новосанжарського центру медико-санітарної допомоги, на «Доступні ліки» надійшло 210 500 гривень. Догорів на реалізацію медикаментів за рецептом підписаний із двома аптеками.

— У Нових Санжарах хворі на цукровий діабет, бронхіальну астму та серцево‑судинні недуги можуть звертатись у аптеку «Ліки Полтавщини», що знаходиться по вулиці Шевченка 51/49 (у районі центральної лікарні, біля лабораторії) та аптеку № 49 «Полтавафарм» по вулиці Незалежності, 39/2 (поряд із селищною радою), — говорить головний лікар. — Також пільгові медикаменти можна придбати у філіях «Полтавафарм», що працюють в Руденківці, Драбинівці, Нехворощі і Малій Перещепині.

Щодо безкоштовних ліків для пільгових категорій та тяжкохворих громадян, то на їх закупівлю на рівні минулого року виділили кошти Мачухівська, Новосанжарська, Малоперещепинська громади та районна рада. Руденківська ОТГ перерахувала 50 відсотків від потреби. Усього медикаментів потребують 11 860 жителів району.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації