Вхід | Реєстрація

Пам'ять гетьмана Мазепи вшанували двогодинною акцією на Полі Полтавської битви

Пам'ять гетьмана Мазепи вшанували двогодинною акцією на Полі Полтавської битви
Громадськість Полтавщини сьогодні зранку протягом двох годин вшановувала пам'ять гетьмана Івана Мазепи на Полі Полтавської битви. Акцію провели до Дня смерті гетьмана. Учасники вшанування принесли з собою козацькі прапори, державний стяг, вінки, свічки, лампадки та панно з написом: «Мазепа. Молитва за гетьмана України». Били у дзвони. Пам’ять Мазепи вшанували хвилиною мовчання. Потім говорили про козацькі подвиги та історію 300-річної давнини. Згадували також Костя Гордієнка, Пилипа Орлика.
«Ми вирішили з’їздити на могилу нашого земляка Костя Гордієнка у с. Республіканець Береславського району Херсонської області, де похований останній гетьман Запорізької січі», - сказав учасник акції, голова асоціації «Громадянське суспільство» Володимир Степанюк».
Загалом, вшанувати пам'ять Івана Мазепи прийшло близько трьох десятків осіб. Серед них - представники різних громадських організацій: Українського соборного козацтва «Січ», Обласного товариства політв’язнів та репресований, обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів, обласної громадської організації «Патріоти України» та «Українська справа», Міжнародної організації «Жіноча громада», міської громадської організації «Зелений світ», асоціації «Громадянське суспільство».
За офіційною версією, гетьман Іван Мазепа помер у ніч із 21 на 22 вересня 1709 року.

Автор: http://regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2009, 14:25 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації