Вхід | Реєстрація

Знайдіть мої документи, бо я іноземець

Нещодавно до Октябрського РВ ПМУ звернувся молодий чоловік з проханням розшукати документи та гроші, що зникли в одному з розважальних закладів міста Полтави.
Чоловік, представившись громадянином іноземної держави, нібито приїхавши до Полтави на декілька днів до свого знайомого, та й пішов відпочивати до розважального закладу. Саме там і зник його паспорт громадянина іноземної держави та значна сума грошей в умовних одиницях.
Після його звернення до міліції, правоохоронці негайно розпочали перевірку. Та на свій подив, з’ясували, що молодик знаходячись, як кажуть, «на добрячому підпитку» є громадянином України. Що саме спонукало хлопця зробити таку витівку розбереться слідство, адже на даний час за надання завідомо неправдивого повідомлення вирішується питання про порушення кримінальної справи, згідно ч.1 ст. 383 КК України. Покарання  за скоєння даного злочину може бути позбавлення волі  строком до двох років.
Відомо, що кожний громадянин має конституційне право  на звернення до органів державної влади яке підтверджено також у Законі України «Про звернення громадян».
Та на ряду із цим він несе і відповідальність щодо правдивості повідомлення. При зверненні до міліції кожний громадянин попереджається про несення кримінальної відповідальності за завідомо неправдивого повідомлення про злочин, яка передбачається статтями 383,384 Кримінального Кодексу України.
Так,  інколи родичі або сусіди, з’ясовуючи свої стосунки, ображають один одного, часом доходять навіть до бійок і, як наслідок,  викликають правоохоронців для наведення порядку, звертаються із заявами про прийняття мір до правопорушників. Та після «примирення сторін» знову біжать до міліції із зустрічними заявами з проханнями не проводити перевірки та не застосовувати покарань до правопорушників. Намагаються довести,  що все було навпаки і ніхто ніяких правопорушень не скоював, не розуміючи, що в такому випадку вони самі стають правопорушниками.

Автор: Помічник начальника Октябрського РВ ПМУ Світлана Росса


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2010, 14:56 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації