Вхід | Реєстрація

Затримано гаражних злодіїв, на рахунку яких майже двадцять крадіжок

Нещодавно працівники Київського райвідділу міліції міста Полтави затримали трьох осіб, які протягом останніх шести місяців зуміли здійснити крадіжки із майже двох десятків гаражів. Усі троє - мешканці нашого міста, двоє з них раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності. «Працювали» злодії на території гаражних кооперативів «Граніт», «Сигнал», «Зірка», «Авіатор», які розташовані в районі авіамістечка.
Натхненником та організатором злочинів був 29-річний Василь, він був незмінним учасником усіх крадіжок, решта двоє молодиків ходили «на справу» по черзі.  Чоловік мав свій гараж у одному із цих кооперативів, тому чудово «орієнтувався на місцевості». Вдень ходив по території, наче у справах, підбираючи підходящий об’єкт. Коли такий знаходився, то вночі його «чистили». Злодії спочатку заходили до  гаража Василя, там випивали горілки для хоробрості,  а вже потім бралися за справу.
У гаражі проникали через дах. За допомогою лома відгинали металеві листи покриття і Василь пролазив через утворену дірку всередину. Далі, за допомогою ліхтарика, він підбирав там усе цінне, що було та подавав через пророблену дірку своєму товаришу. Таким чином, злодії витягували колеса до автомобілів, інструменти, запчастини, побутову техніку, велосипеди, надувні човни, туристичні палатки, спінінги, бензопили, кольоровий метал – тобто все те цінне, що зберігали там їх власники. Вкрадене переносили у гараж до Василя, пізніше продавали, а гроші ділили. Якщо витягнутого майна було так багато, що не можна було донести, то використовували авто Василя. Про масштаби діяльності крадіїв можна судити по тому, що для перевезення із гаража до райвідділу лише тих речей, які вони не встигли продати (вони проходять як речові докази по кримінальній справі), міліціонерам потрібно було три вантажівки «Газель».
Затримати любителів чужого добра вдалось завдяки пильності одного із власників гаражів. Чоловіку здались підозрілими двоє молодиків, які пізнього вечора гуляли по території кооперативу і він повідомив про це до чергової частини Київського райвідділу міліції.
Працівники міліції уже давно відслідковували ситуацію навколо крадіжок на даній території, тому, отримавши таку інформацію, діяли вкрай оперативно та злагоджено. Слідчо-оперативна група, виїхавши на місце, не дала чоловікам практично жодного шансу «накивати п’ятами». Відразу після затримання вони будь-що заперечували, однак, коли правоохоронці оглянули автомобіль Василя, то виявили там деякі речі, які раніше були вкрадені з інших гаражів. Після цього виправдовуватись вже було ніяк, тому злодії у всьому зізнались.
Зараз усі троє перебувають під вартою. Відносно крадіїв порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням у приміщення). За пристрасть до чужого майна чоловіки можуть отримати до шести років позбавлення волі.

Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 березня 2010, 15:13 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації