Вхід | Реєстрація

Найбільші міста Полтавщини втілюватимуть проект USAID «Реформа міського теплозабезпечення»

Нещодавно було обрано 34 міста України для участі у проекті USAID «Реформа міського тепло забезпечення в Україні» (РМТ). Остаточне рішення щодо переможців зроблено на основі детального розгляду заявок від 92 міст, які виявили бажання взяти участь у конкурсі та надіслали відповідний пакет документів до 10 вересня 2009 року. Заявки розглядали члени відбіркового комітету, серед яких представники організацій, які запроваджують проект в Україні: International Resources Group, Alliance to Save Energy, Research Triangle Institute, Інституту місцевого розвитку, Асоціації Енергоефективні міста України, а також партнери проекту.
Серед них - Міністерство з питань житлово-комунального господарства України, Асоціація міст України, Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень.
При відборі міст-переможців, членами комісії враховувалися наступні чинники: демонстрація зацікавленості та готовності вищих посадових осіб міста щодо співпраці та запровадження прозорих та ефективних реформ в сфері теплозабезпечення; стан управління енергетичними питаннями у місті; стан міських енергетичних планів; сприяння розвитку ОСББ; вид теплопостачання; стан міського бюджету; участь громадських організацій; розмір міста та його географічне положення; історія міста щодо участі в міжнародних проектах; участь у приватно-державних партнерствах.
За результатами розгляду заявок були обрані міста, які продемонстрували найбільшу мотивацію, зобов’язання та спроможність запроваджувати позитивні зміни в секторі теплозабезпечення. Серед міст переможців: Алчевськ, Вінниця, Вознесенськ, Джанкой (АРК), Долина, Євпаторія (АРК), Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський, Ковель, Комсомольськ, Коростень, Краматорськ, Красноперекопськ (АРК), Кременчук, Куп'янськ, Луцьк, Львів, Могилів-Подільський, Миргород, Нікополь, Новоград-Волинський, Павлоград, Полтава, Ромни, Рівне, Сімферополь (АРК), Славутич, Рубіжне, Херсон, Хмельницький, Червоноград, Чернівці, Чернігів, Чугуїв.
Співпраця проекту РМТ з містами-партнерами триватиме 3 роки. В результаті співробітництва буде проведено аналіз стану систем теплопостачання в містах, розроблено енергетичні плани, а також відповідну нормативно-правову базу, визначено технічні специфікації приладів обліку, запроваджено енергоефективні технології та проведено моніторинг результатів цих проектів. Крім того, Проект РМТ сприятиме створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, асоціацій співвласників, а також житлових кооперативів та допоможе у покращенні управління та підвищенні фінансової відповідальності серед домовласників.
У роботі з містами-партнерами, Проект РМТ сприятиме пошуку фінансування та залученню приватного сектору для впровадження публічно-приватного партнерства та втіленню енергоефективних проектів у комунальній галузі.
Водночас, Проект РМТ започаткує багатокомпонентну національну інформаційну кампанію, під час якої проводитиме просвітницьку діяльність серед громадян щодо ефективного енергоспоживання.

Автор: http://www.enefcities.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2009, 14:48 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації