Вхід | Реєстрація

Таланти хіміків оцінить по заслугам суд

Співробітники УБОЗу Сумщини ліквідували підпільну нарколабораторію з виготовлення амфетаміну, так званого «клубного» наркотику. Її організатори – два молодих чоловіки з хіміко-технологічною освітою, маючи спеціалізовані знання, розгорнули бізнес на широку ногу. Винахідливі хіміки виготовляли цей синтетичний наркотик і розповсюджували його на чорних ринках України та Росії.
Сума чистого прибутку від цієї злочинної діяльності склала понад 120 тис. гривень. За підрахунками самих зловмисників, вони «підсадили» на свій товар понад 60 осіб. Невідомо, скільки б ще молодих людей потрапили в тенети смертельного наркотичного зілля, як би ділків вчасно не зупинили правоохоронці.
Затримали одного з організаторів злочинного угрупування «на гарячому» – чоловік тільки-но отримав гроші за свій товар. У автомобілі під сидіннями оперативні співробітники міліції виявили пакетики з метамфетаміном та 550 гривень, отриманих від продажу наркотику.
Це стало підставою для проведення обшуку в будинку в м. Лохвиця Полтавської області, де мешкає чоловік. Там на міліціонерів очікував ще один сюрприз – окрім знайденого наркотичного зілля вони побачили справжню нарколаболаторію, в якій і виготовляли наркотик. Під тиском беззаперечних доказів затриманий зізнався і розкрив свою злочинну схему.
«До складу групи увійшло п’ять чоловік, розповідає начальник УБОЗ обласного управління міліції Володимир Афанасієв, – організатори займалися виготовленням наркотику та контролювали діяльність інших членів групи, які готували прекурсори. Для того, аби збувати наркотик, до групи увійшло ще декілька чоловік, так звані опіумні наркомани. Саме вони повинні були рекламувати товар серед своїх знайомих, мотивуючи тим, що він дешевший і більш ефективний, ніж інші: «справжній наркотик щастя». Дванадцять годин радості обіцяли кожному».
Справу поставили на широку ногу. В спеціалізованих магазинах придбали лабораторне приладдя. Сам наркотик синтезували з пігулок, придбаних в аптеці, додаючи відповідні прекурсори. Процес займав від однієї до 10 годин.
Не оминули увагою і систему власної безпеки та конспірації. Аби не залишати на поліетиленових пакетиках, куди розфасовували наркотик, відбитки пальців, користувалися гумовими рукавичками. Після чого його ще раз запаковували в додаткові пакети і залишали замовнику в чітко обумовленому місті. Пізніше там же забирали свої гроші. Тим самим прямий контакт повністю виключався.
Наркотик пропонували молоді на дискотеках, у клубах, в учбових закладах. Вдалося навіть налагодити поставки амфетаміну до Росії. За допомогою кур’єрів його перевозили на залізничному транспорті схованими в банках з варенням та медом.
На думку лікарів, цей потужний хімічний препарат, як і всі наркотики, є отрутою. Спочатку він діє нібито як стимулятор, але потім починає стрімко руйнувати організм. Він завдає серйозної шкоди здоров’ю, зокрема, викликає втрату пам’яті, агресію, психотичну поведінку, потенційні серцеві розлади й ушкодження мозку. Навіть у людей, які вилікувалися, спостерігаються провали в пам’яті і різкі перепади настрою.
Цікаво, що один з організаторів групи свій технологічний процес виготовлення амфетаміну та інших наркотиків детально фіксував та фотографував, немов хотів зробити своєрідний посібник для наркоманів. На думку фахівців, його винахід гідний кандидатської дисертації, якби не мав кримінальної забарвленості. Проте замість наукової діяльності всі члени злочинного угрупування мають реальні шанси найближчі 15 років провести за ґратами.

Автор: http://100.sumy.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2009, 13:07 | Лохвиця | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації