Вхід | Реєстрація

Аби заробити «копійчину» двоє чоловіків «обкрадали могили померлих»

До Кременчуцького райвідділу міліції звернулися жителі с. Піщаного, Кременчуцького району з приводу того, що невідомі особи руйнують металеві загороді на могилах померлих родичів.
В ході оперативно-розшукових заходів співробтіники міліції затримали двох чоловіків, мешканців Піщаного, Петра, 1961 р. н., та Олександра, 1956 р. н. Затримані зізналися в скоєнні злочинів.
Як з'ясувалося, Петровому знайомому знадобилися металеві ланцюги. Ланцюги з кладовища, якраз відповідали потребам знайомого. Тож, не вагаючись, Петро вирішив зняти ланцюги з могил і продати.
Петро зустрів сусіда Олександра і поділився з ним секретом «легкого заробітку». Олександр ідею підтримав... Продаючи ланцюги замовнику ані Петро, ані Олександр не відкривали йому справжнього джерела походження ланцюгів.
Затримані скаржаться на безробіття. Мовляв «сім'ю годувати треба». Утім обидва не взяли до уваги, що наруга над місцем поховання, а також викрадення предметів, що знаходяться в могилі, карається Кримінальним законом. На даний час за шістьма доведними фактами крадіжок предметів з місць поховання, порушено кримінальну справу. Стаття 297 Кримінального кодексу України передбачає штраф до 1700 гривень або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі до 3 років.
Правоохоронці впевнені, що шість крадіжок – не межа! Наразі міліція перевіряє причетність спільників до вчиненя аналогічних злочинів.

Автор: Андрій Федорненко, http://mia.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2009, 13:32 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації