Вхід | Реєстрація

Маршрутки планують замінити на безшумні електробуси

Маршрутки планують замінити на безшумні електробуси

Якщо зараз ви за звуком визначаєте, що їде ваша маршрутка, то скоро це може змінитися. У міністерстві інфраструктури хочуть замінити автобуси на безшумні електрокари.

З такою ініціативою виступило міністерство інфраструктури. На своєму сайті відомство опублікувало відповідний законопроект. Електрифікація маршруток повинна розпочатися з 2030 року:

  • впровадити використання електробусів у сфері регулярних пасажирських перевезень з 1 січня 2030 року;
  • доповнити обов’язкові умови конкурсу на перевезення пасажирів нормою про мінімальну процентну частку, яку повинні займати електробуси в автопарку: не менше 20 % з 1 січня 2025 року, не менше 40 % з 1 січня 2027 року і не менше 80 % з 1 січня 2029 року;
  • термін дії договору, який укладається з переможцем конкурсу, збільшується до 7 років, коли частка електробусів на маршруті складає на дату подачі заяви менше 50 %, і до 10 років, коли частка електробусів становить половину автопарку і більше.

Крім того, в міністерстві хочуть, щоб автопарк перевізників на 90 % складався з електробусів вітчизняного виробництва. На частку таких авто повинно припадати не менше 85 % місць для сидіння пасажирів, якими обладнаний парк електробусів перевізника.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2021, 17:18 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації