Вхід | Реєстрація

Феномен Правди

Феномен Правди

У минулому номері тижневика вийшла в світ стаття під назвою «Правда «бомжує» на «вогівській» заправці». Цілком очікувано вона викликала жваву дискусію, особливо в соцмережах.

Та для початку повідомлю, що в той же день чоловік, мова про якого йшла в публікації, прийшов до редакції і попросив грошей. І йому б і дали, аби не були попереджені. Щодо грошей на відновлення паспорта, то їх зібрали за день. Активно увімкнулася в ситуацію і Ніла Сулима, керівник міського терцентру з надання соціальних послуг. Вона вже була готова допомагати в пришвидшенні процедури отримання нібито втраченого паспорта. І, до речі, дізналася, що це було б уже тринадцяте відновлення цього документа для Правди.

Але не судилося. Через кілька днів зателефонувала жаліслива продавчиня з кіоску, із чиєї легкої руки і стала відома ситуація з бомжуванням чоловіка на заправці. І повідомила:

— Він прийшов і показав паспорт. Сказав, що з’їздив додому і знайшов усі документи й банківські картки. Вибачаюся, що я оце всіх схарапудила. Я як прочитала всі коментарі про цього чоловіка у Фейсбуці, то за голову вхопилася.

А за що, зрештою, людині вибачатися? Вона ж хотіла допомогти іншій людині, яка, на її думку, потрапила в скрутну ситуацію. І це — абсолютно нормально. Це прояв гуманізму. А те, що чоловік, якому вона хотіла допомогти, має, м’яко кажучи, неоднозначну репутацію… Ну, так це його проблема, його гріх, його Карма.

Так, кобелячани в коментарях до статті у ФБ не шкодували емоцій, розповідаючи, як наш «герой» їх обдурював, користуючись жалісливістю і бажанням допомогти ближньому.

Очевидно, що земляки, як і всі українці, не люблять, коли їх дурять. Не люблять нероб, котрі не бажають працювати. Не люблять, коли в них беруть у борг і не повертають гроші чи речі.

І це — нормально. Це — по-людськи. Тому емоції і навіть осуд земляків можна зрозуміти.

Читаєш ті коментарі і думаєш, що таки ж хороші в нас люди. І добрі, і розумні. І навіть зрозумівши, що їх банально обдурив дрібний пройдисвіт, не йдуть мститися, не проклинають.

Напевне, цією рисою характеру українців і користуються пройдисвіти набагато більшого масштабу. Вони теж дурять, вони теж не люблять чесно і тяжко працювати. Вони теж не віддають борги.

Але вони постійно «в шоколаді». Точніше — у владі. Ну, здавалось, уже всім відомо про так звану українську політичну «еліту», ну вже ж обіцяли-обіцяли, брехали-брехали. Але їх все одно обирають.

Такий собі «феномен Правди». Махлюватимеш по дрібному — станеш бомжом, дуритимеш «по дорослому» — станеш… головою, депутатом, ба, навіть президентом.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 грудня 2021, 09:16 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації