Вхід | Реєстрація

Кобеляцький суд оштрафував Касая на тисячу гривень

Кобеляцький суд оштрафував Касая на тисячу гривень

Продовжуємо інформувати наших читачів про перебіг скандальної кримінальної справи.

Ми вже кілька разів повідомляли про те, як довго і з величезними потугами проходить у суді розгляд банальної кримінальної справи за ознаками статті 286 Кримінального кодексу України. Нагадаємо, що мова йде про дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими. А найсуворіше покарання, передбачене частиною першою цієї статті, полягає в накладенні штрафу в розмірі 1700 гривень, виправні роботи, арешт або обмеження волі на строк до трьох років із можливим позбавлення права керування транспортними засобами.

Та не дивлячись на цю нібито простоту справи, її розглядають уже 223 календарних дні. А сама подія сталася ще 22 серпня 2019 року.

Редакція «ЕХО» повідомляла про ДТП та наступну судову тяганину в публікаціях «Юрій Череп: «Я — не жертва. Мені захист не потрібен» та «Юрій Череп стягне із поліцейських та прокурорів 10 тисяч гривень».

Можливо, секрет цього «довгосуду» полягає в своєрідній магії прізвищ. Адже одним із учасників процесу є громадянин України, котрий носить прізвище Касай.

Одразу потрібно уточнити, що обвинуваченим у справі про ДТП, у якому постраждав мешканець Козельщини Юрій Череп, є не сам народний депутат України Костянтин Касай, а його родич.

Останнє за ліком судове засідання по справі про ДТП в Козельщині відбулося в Кобеляцькому суді 23 грудня 2021‑го року. На нього не з’явилися ні обвинувачений, ні його адвокат. І цього разу терпець луснув і в судді Макарчука.

Окремою ухвалою він призначив наступне судове засідання на 18 січня 2022‑го і оштрафував Івана Касая на 1135 гривень за неявку в суд без поважної причини.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 січня 2022, 13:20 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації