Вхід | Реєстрація

Уряд дозволить виїжджати за кордон айтішникам

Уряд дозволить виїжджати за кордон айтішникам

Чоловікам з IT-індустрії можуть дозволити виїжджати за кордон під час воєнного стану. Рішення планують розглянути вже найближчими днями. Про це розповів заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Він пояснив, що коли почалася війна, 70 % IT-компаній зуміли не лише не знизити темпи ведення бізнесу, а й залучити нових клієнтів, до того ж, трохи більше половини компаній очікують на зростання свого бізнесу навіть за умов війни.

— Можна сказати, що сьогодні ми бачимо IT як одну з ключових галузей української економіки, — сказав заступник міністра, уточнивши, що частина компаній із цієї галузі активно сплачує податки наперед, серйозно підтримуючи таким чином економіку України.

За словами Борнякова, проблема виїзду за кордон стає все більш актуальною, тому що ніхто не очікував, що війна триватиме так довго, і зараз ніхто не знає, коли вона закінчиться.

— Персональний контакт дуже важливий. Є такі речі, як конференції, бізнес-форуми, на яких потрібно бути присутніми, демонструвати свій бізнес та залучати нових клієнтів. Це можна було відкладати на місяць-другий, але тепер ситуація така, що відкладати вже нема куди, — зазначив він.

Заступник міністра розповів, що Мінцифри спільно з Міноборони, Генштабом та Мінекономіки створюють механізм, за яким можна буде виїжджати на короткий термін за умови гарантій, що людина повернеться, вирішивши робочі справи. Йдеться максимум про два-три тижні. Модель передбачає, що компанія подаватиме обмежений список людей — наприклад, не більше 10 %, — і його розглядатимуть у Міноборони та Мінекономіки, які видаватимуть дозвіл. Його отримують прикордонники та людина, якій він необхідний. Після цього айтішник може виїхати на той термін, який зазначено в дозволі, до тієї країни, що там вказана.

Крім того, у Мінцифри розглядають систему бронювання певних фахівців.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2022, 14:54 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації