Вхід | Реєстрація

Для військових розроблять пакет соцгарантій

Для військових розроблять пакет соцгарантій

Кабінет міністрів України розробить систему соціальних гарантій та підтримки українських захисників та захисниць. Це питання обговорювалося під час спільної наради представників Міністерства у справах ветеранів України, Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони.

Урядовці обговорили приведення до відповідності соціальних гарантій, які будуть інтегровані до системи переходу з військової на цивільну кар’єру.

Зі слів міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної, якщо раніше ветерани сприймалися як пільгоорієнтована категорія, то зараз захисники — це активні люди від 18 до 45 років, які після повернення з передової перейдуть на економічний фронт, де будуть розвивати власну справу і громаду, сплачувати податки. І завдання держави — розробити дієву систему переходу з військової на цивільну кар’єру.

Соціальний пакет для ветеранів та учасників бойових дій має включати цілий спектр пільг та переваг на кожному етапі проходження служби та після її завершення.

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко відзначила, що соцпакет має включати якісну медичну реабілітацію та психологічну допомогу, переосвіту, привілеї у житлово‑комунальній сфері.

Міністерства проведуть спільний аналіз законів, які надають соціальні гарантії для всіх категорій учасників бойових дій і ветеранів військової служби, виключать дублювання пільг та зберуть пропозиції.

Крім цього, було вирішено розробити спільний опитувальник у системі МВС та Міноборони, щоб захисники запропонували своє бачення необхідних їм соціальних гарантій.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 червня 2022, 12:17 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації